Üç yıl önce yeşil sahalara inen Merkez Yeniköyspor bugüne kadar oynadığı 34 maça hiç yenilmedi. Kırmızı-beyazlı ekip, sırasıyla 2.Amatör Küme ve 1. Amatör Küme’de şampiyonluk yaşarken, Süper Amatör Küme’de de oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Sahaya çıktığı hiçbir maçta yenilmeyen Merkez Yeniköyspor, tek yenilgisini geçen sezon oynamadığı Özel İdare Köy Hizmetlerispor maçında hükmen aldı. Süper Amatör Küme’de oynadığı 4 maçta 3 galibiyet alarak otoriteleri şaşırtan Merkez Yeniköyspor’un antrenörü Rıfat Özdemir, başarılarının sırrını ‘aile ortamı’na sahip olmaları olarak açıkladı. Özdemir, bu sezon şampiyonluk stresini hissetmek istemediklerini ifade etti.

İŞİMİZ KOLAY DEĞİL

Süper Amatör Küme’de henüz şampiyonluk lafını etmenin erken olduğunu anlatan Özdemir, “Ligde ciddi paralar harcayan Kuşadasıspor ve Sökespor gibi takımlar var. İşimiz kolay değil.Gizli lider gibi gözüksek de oynanmamış iki maçımız var. Ligdeki ilk amacımız play off oynamak.”dedi.

KENDİMİZİ SAHAYA VERİYORUZ

34 maçtır yenilmediklerinin hatırlatılması üzerine konuşan Özdemir, “Yenilmemek her zaman güzel. Burada büyük başarı var. Sahada her oyuncumuz kendini maça vererek oynuyor. Antrenmanlara ilgi gösteriyor.Sahada takım olarak mücadele ediyor”diye konuştu.

AİLE ORTAMI VAR

Yöneticilerin takıma ilgisinin büyük olduğunun altını çizen ve içeride dışarıda her zaman taraftarlarının kendilerini desteklediğine dikkat çeken Özdemir şunları söyledi:

“Yöneticilerimiz oyuncularımızın sorunlarıyla birebir ilgileniyor. Yeniköy halkı da bizi yalnız bırakmıyor. 2 yıl öncesine göre seyirci sayımız ve profilimiz gelişti. Dışarıdan gelen oyuncular var. Bu oyuncular takıma uyum sağlamayı başarıyor. Samimi bir ortama sahip olduğumuz için her gelen oyuncu gitmek istemiyor.”