Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, İlçe Müftülüğünce düzenlenen Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenme kursu devam ediyor. 2013 yılında başlayan kursların üçüncü dönemi tamamlandı. 4. dönem kurslar ise 15 hükümlünün katılımıyla devam ediyor.

Yenipazar İlçe Müftülüğünce, ceza evinde hükümlü ve tutuklulara yönelik iyileştirme, moral ve motivasyonlarının yüksek tutulmasının sağlanması amacıyla, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun ortaklaşa düzenlediği Kur’an-ı Kerim Okumayı Öğrenme Kursu düzenleniyor. Kursların 2 ve 3. dönem kursiyerlerinden başarılı olan 30 hükümlü ve tutukluya belgeleri Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan törenle verildi.

Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen törene Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Cezaevi Savcısı Emin Kamil Özalp, Garnizon Komutanı Metin Öztaş, İlçe Müftüsü Şevket Bulut, Halk Eğitim Müdürü Necdet Kırkık ile Cezaevinde Din Kültürü dersine giren İlçe Vaizi Durmuş Akkan ve Kur’an-ı Kerim dersine giren Tariş Camii Müezzin Kayyım-ı Murat Polat, kurum personeli ve hükümlüler katıldı.

Mahkumlar, tören öncesi protokol üyeleri ve davetlilere Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen kursta öğrendikleri folklor gösterilerini sundu. Program, Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlünün Kur’an-ı Kerim ve ilahi okumasıyla devam etti. Törende, İlçe Kaymakamı Hakan Özarslan ve İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Kaymakam Özarslan, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması için çeşitli kursların açıldığını ve açılmaya devam edeceğini belirtti. Müftü Kocaoğul da hükümlü ve tutuklulara Kur’an-ı Kerim’in önemini ve okumanın faydalarını anlattı. Program, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen hükümlü ve tutuklulara belgeleri ve ilçe müftülüğü tarafından hediye edilen Kur’an-ı Kerimlerin verilmesi ile son buldu.