Her yıl binlerce kişinin hayallerini süsleyen ve yeni yıla milyoner olarak girmek isteyenler in yoğun ilgi gösterdiği Milli Piyango’nun yeni yıl biletleri bu yıl beklenen ilgiyi görmedi.

Eskiden sadece Milli Piyongo’nun özel şapkalı bayilerinin sattığı biletleri alışveriş merkezlerinin bile satışa sunması ile bir çok bayi işlerin hem durgunlaştığını hem de yılbaşının geleneksel görüntülerinin de ortadan kalkmaya başladığını ifade ettiler.

2015 yılına sayılı günler kala ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da bilet satıcıları yoğunlaştı. Aydın’ın en eski milli piyongo seyyar bayilerinden Necip İşeri, yeni yıla bir hafta süre kalmasına rağmen yeni yıl biletlerine ilginin bu yıl çok zayıf olduğunu belirterek vatandaşların tanımadıkları ve bilmedikleri kişilerden bilet almamasını önerdi.

“ŞANSINIZI DA ŞANSA BIRAKMAYIN”

Her sezon yeni yıl yaklaştığında dışarıdan çok miktarda bilet satıcısının geldiğini ve birçok kişinin sahte biletten dolayı mağdur olduğunu belirten İşeri, “Kimisi gelenek haline getirdiği için, kimisi ise şansını denemek için bilet alıyor. Bazen ilk anda şansı gülenler, biletin sahte olduğunu öğrenince de yıkılıyor. Bu nedenle kimse şansını şansa bırakmasın. Bilet alırsa tanıdıkları bildikleri yerden alsınlar ki, sahte bilet ile olası bir durumda sevinci hüzne dönüşmesin” dedi.