Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteğiyle YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na katılan Aydın, Söke, Didim, Nazilli, Kuşadası oda ve borsaları Aydın’ı ve yöresel zenginliklerini hep birlikte tanıttı.

Bu yıl 22-26 Ekim 2014 tarihlerinde Antalya Expo Center Fuar Merkezi’nde 5.si düzenlenen Türkiye’nin en büyük yerel ürün fuarı olan Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) TOBB’ne bağlı oda ve borsaların ortaklaşa olarak Aydın’ı tanıttığı standa coğrafi işaret tescili yapılmış olan Aydın İnciri ve Aydın Kestanesi’nin yanı sıra tescil süreci devam eden Aydın Künarı, Aydın Zeytinyağı, Aydın Memecik Zeytini ve Aydın Efesi ile Söke Körüklü Çizmesi’nin tanıtımı yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Aydın oda ve borsalarının Aydın’ı tanıttığı fuarda Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Hakan Ülken ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri Aydın’ın yöresel ürünleri ve zenginlikleri hakkında tanıtım yaparak ziyaretçileri bilgilendirdiler. Açılış sırasında Aydın Yöresi oyunlarının sergilendiği fuar da Aydın standı en çok ilgi gören stantlar arasında yer aldı.

TOBB’nin desteği ile bu yıl “Sizin oraların nesi meşhur?” teması ile düzenlenen, Türkiye’nin 81 vilayetinden üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı veya sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla gerçekleşen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından gerçekleştirildi.

AYTO TANITIM TIRI’NA YOĞUN İLGİ

Anadolu’nun yerel lezzetleri, el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenip tanıtıldığı fuar da Aydın Ticaret Odası’nın tanıtım tırında ki ürünler oldukça ilgi çekti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetin ziyaret ettiği AYTO Tanıtım Tırı’nda AYTO Başkanı Hakan Ülken ‘Aydın İnciri’ nin Avrupa Birliği ülkelerindeki tescili hakkında bilgi verdi. Başkan Ülken “Aydın İnciri coğrafi işareti 2003 yılında Odamız tarafından Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirilmiş, Avrupa Birliği’ndeki tescili de bizim dönemimizde gerçekleşecek. Kısmetse 2015 yılı içerisinde Avrupa Birliği ülkelerindeki coğrafi işaret tescilini alıyoruz. Aydın İnciri’nin Avrupa Birliği’ndeki tescili ürün bazında ülkemizde bir ilk olacak.” dedi.

YÖREX YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI’NDA ÜRÜNLERİ SERGİLENEN FİRMALAR

Oliva Gıda Ltd.Şti., Sibaş A.Ş., Körüklü Söke Çizmecisi Zeki Mustafa Avcıoğlu, Haldun Arıcı Cumhuriyet Ekmek Fırını, Söke Değirmencilik A.Ş. Günkar Gıda Ltd.Şti., Tariş İncir Birliği, Süleyman Aydın, Efe Şekerleme, Ece Tarım Ür.Ltd.Şti., Akkes Kestane Şekeri, Bosnalı Sabun Ltd.Şti. Kadıneli Gıda Belgin Çekmen, Bilal Sabuncu Sanayi Ticaret A.ş., Eraydın Tar.Ür.Ltd.Şti. Balca Gıda Tarım Ür.Ltd.Şti. Everta Tar.Ürünleri, Toroslular Gıda Ltd.Şti., İpek-Su Tic.Ltd.Şti., Kazım Günaydın Yerli Ürün Ticareti, Özbataray Gıda Ltd.Şti.