Balıkesir’in Manyas ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Manyas Kaymakamlığı ve Manyas Belediye Başkanlığının öncülüğünde TOKİ Konutları karşısında bulunan hazineye ait arazide 15 Temmuz Şehitleri anısına bin adet fıstık çamı fidanı dikildi.

Belediye iş makineleri tarafından yerleri ve çukurları hazırlanan alanlara Manyas protokolü, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler tarafından 15 Temmuz Şehitleri anısına çam fidanları dikildi. Fidan dikimi öncesi konuşan Manyas Orman İşletme Şefi Eren Cesur, Türkiye’nin yüzde 26’lık alanının ormanlarla kaplı olduğunu, Balıkesir’in de bu alanda önemli mesafeler katettiğini belirterek fidanın toprağa dikilmesini tatbiki olarak anlattı. Ardından fidanlara can suyu verildi.

Manyas Kaymakamı İlyas Öztürk ise 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemiz 15 Temmuz’da bir badire atlattı. 247 tane şehidimiz, bin 150 tanede gazimiz var. Allah onlardan razı olsun. İnşallah ülkemiz böyle bir şeyle bir daha karşılaşmaz. Biz onların anısına bir hatıra ormanı oluşturuyoruz, hemde çocuklarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamayı amaçlıyoruz. İnşallah ileride daha iyi bir duruma gelebiliriz" dedi.

15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına dikilen fidanların yanlarına şehit düşen 247 vatandaş için de karanfil bırakıldı.