Balıkesir’de 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte ihtiyaç sahibi 27 engelli vatandaşa akülü araçları dağıtılarak Balıkesir Engelli Spor Kulübü Bocce spor sahası açılışı gerçekleştirildi.

Balıkesir Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu yaptığı açılış konuşmasında " Engellilerin hayata bir adım geride başlamış yada hayatın bir kesitinde bir adım geriye düşmüş insanlardır. Buda herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatmaktadır" dedi. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman geçmiş yıllardan günümüze çok şeylerin değiştiğine dikkat çekerek "Bildiği gibi eskileri bilenler bilir, arka odalarda saklanırdı engelli kardeşlerimiz söylenmezdi. Hükumet 12 senedir her alanda engellilerin halkın içerisinde olmasını sağlayacak tedbirleri alıyor ve destek oluyor. Evde bakılacaksa, dışarıda olacaksa, devlet memuru olacaksa, işçi olacaksa destek oluyor. Her alanda hükumet desteğini esirgemiyor. Her kamu kurumunda denetliyoruz. Engelleri ortadan kaldıracak, engelli vatandaşlarımızın bu kurumlara rahat girip işlemlerin rahat yapabileceği hale getirilmesi için denetimlerimizi yerine getiriyoruz. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımzı, Altıeylül Belediye Başkanımızı, değerli mesai arkadaşlarını, kaymakamlarımızı, kamu kurum idarecilerini ve dernek başkanımızı kutluyorum. Mühim olan yürüyen engelli olmaması, bizim için önemli olan o"dedi.

Konuşmaların ardından Balıkesir Engelli Spor Kulübü Bocce kulübü sporcuları antrenör Mehmet Nalçaiyi eşliğinde bir gösteri maçı yaptı. Maçın ardından Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Beledibaşkanı A.Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz ve AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan engelli sporcular birlikte Bocce oynadılar. Etkinliğin sonunda ihtiyaç sahibi 27 engelliye akülü araçları teslim edildi.