Balıkesir’in Bandırma ilçesinde düzenlenen ‘Balıkesir-Çanakkale Çevre Düzeni Planı (1/100.000’lik Plan) Çalıştayı’na, 7 ilden toplam 10 CHP’li milletvekili katıldı.

CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş tarafından organize edilen ‘Balıkesir - Çanakkale Çevre Düzeni Planı (1/100.000’lik Plan) Çalıştayı’ Bandırma Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda başladı. 3 gün sürecek olan çalıştaya, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ev sahipliği yapıyor. CHP’nin Balıkesir ve Çanakkale Milletvekilleri, TBMM’deki Çevre Komisyonu, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Bayındırlık Komisyonu, İmar Komisyonu, Ulaştırma ve Turizm Komisyonlarında görevli olan CHP milletvekillerinden oluşan heyet, bölgedeki çalışmalarına başladı.

Çalıştay heyeti, Manyas, Bandırma, Erdek, Biga, Karabiga, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit’te yapacağı çalışmalarda, 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı’nın hazırlama sürecini inceleyecek. Heyet, yaptığı tespit ve incelemeleri raporlara dönüştürecek ve çalıştay sonrasında ilgili kurullarda görüşüp TBMM’ye taşıyacak.

Belediye meclisi salonunda gerçekleşen ilk toplantıda, 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı ile ilgili ayrıntılı bir sunum yapıldı ve Belediye Başkanı Dursun Mirza kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra, çalışytayda görevli milletvekilleri sırasıyla 5’er dakikalık konuşmalar yaparak konuyla ilgili görüşlerini anlattı. Toplantıya, ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları ile muhtarlar da katılım gösterdi. Çalıştay heyetide Namık Havutça Balıkesir Milletvekili -Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi , Ayşe Nedret Akova - Balıkesir Milletvekili - Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi, Haluk Ahmet Gümüş - Balıkesir Milletvekili - Güney Doğu Avrupa İş Birliği Süreci Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Ali Sarıbaş - Çanakkale Milletvekili - İçişleri Komisyonu Üyesi, Mustafa Serdar Soydan - Çanakkale Milletvekili - Çevre Komisyonu Üyesi, Sena Kaleli - Bursa Milletvekili - Çevre Komisyonu Üyesi, Melda Onur - İstanbul Milletvekili - Çevre Komisyonu Üyesi, Ramazan Kerim Özkan - Burdur Milletvekili - Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, Sakine Öz - Manisa Milletvekili - Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi, Mahmut Tanal - İstanbul Milletvekili - İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi.

Heyet, Bandırma’daki toplantının ardından, Erdek ilçesine hareket etti.