AK Parti Balıkesir Altıeylül İlçesi 1.Olağan kongresini gerçekleştirdi. Mevcut AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Hasan Şafak’ın aday olmaması üzerine tek liste halinde gerçekleştirilen kongrede Mimar Ümit Demirbaş yeni başkan oldu.

Balıkesir Şoförler odasında gerçekleştirilen gerçekleştirilen AK Parti Balıkesir Altıeylül İlçesi 1.Olağan kongresi ilçe teşkilatının yaptığı çalışmaları içeren bir sunum gösterisiyle başladı. Verilen önerge üzerine Divan Başkanlığına Turgay Aydın yardımcılığına Dinçer Orkan, katip üyeliklere ise Tuğba Dikilitaş, Tuğçe Erdem ve Haşim Başaran Getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mevcut AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Hasan Şafak yaptığı konuşmada "Ak Parti, kongreleri büyük kongreleriyle, il ve ilçe kongreleriyle tam bir bayram şölen havası içerisinde gerçekleşmektedir. Ak Parti Kongrelerinde kavga, çekişme, kişisel hırlar ve hesaplaşmalar asla söz konusu olmaz. Ak Partide kongre demek hizmet yarışı, bayrak yarışı demek tir. Teşkilatlarımızın yenilendiği kan tazelediği, yeni bir heyecanla aşkla, yeni hedeflere doğru yol aldığı toplantılardır. Siz teşkilat mensubu arkadaşlarımla kutlu bir yolculuk yaptık. Kader birliği yaptık. İlçe başkanınız olmaktan her zaman gurur duydum" dedi.

Bayram ve düğün havasında bir kongre gerçekleştirildiğini dile getiren Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Bugün bayram ve düğün havasında güzel bir kongre yapıyoruz. Ak Parti kurulduğu günden beri yaptığı kongrelerde şenlik vardı, düğün ve bayram vardı. Her seferinde çıtayı daha yükseklere koydu ve her seferinde de bu çıtayı atlamayı başardı. Hamdolsun 6 seçim geçirdik, 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum birde Cumhurbaşkanlığı seçimi. Gerçekten dünyada eşi ve benzeri görülmemiş. Henüz kurulalı 1 yıl olan bir parti ilk defa tek başına iktidar oluyor. Bizim bir olmamız lazım, beraber olmamız lazım, diri olmamız lazım. Hep beraber Balıkesir olmamız lazım" şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe kongrelerinin 3 Kasım itibariyle başladığını hatırlatan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı "30 Kasım 2014 Pazar günü il kongremizi yapacağımız için takvim biraz sıkışık oldu. İl Başkanı olduğum ilk andan itibaren bu zor ama onurlu görevin bize ilk tebliğ edildiği andan itibaren Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ufakta olsa sohbet etme imkanı bulduğumuzda hep Balıkesir’le ilgili şunu söylemişti bize 2009 yılında yerel seçimlerde siz Balıkesir’de il belediye başkanlığını kaybettiniz. 2014 yılında inşallah Balıkesir Büyükşehir olduğunda Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanarak bu rövanşı alacaksınız demişti. Sizlerin ve teşkilatlarımızın sayesinde biz genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a mahcup olmadık ve 30 Mart’ta rövanşı çok ağır bir şekilde alarak merkezde hem ilçe belediyelerini hemde Büyükşehir belediyesini kazandık. Bu sizlerin eseridir. Bu eserle ne kadar gurur duysanız azdır" dedi.

Kongreye konuk olarak katılan AK Parti MKYK üyesi Prof.Dr. Mazhar Bağlı delegelere hitaben yaptığı konuşmada "Bir başarı hikayesini sizlere anlatmak gerçekten kolay değil en büyük başarıyı sizler yazdınız. Burada elde edilen başarı gerçekten bizleri gururlandırıp umutlandırmıştır. Biz batı karşısında hep bir kaç adım kendimizi geride hissetmek zorunda kaldık. Ekonomide, sanayi devriminde ve pek çok alanda. Bu batı karşısında var olan yenilgimizi bir komplekse ve ezilmişliğe dönüştürerek yeni bir ülke kurmanın mümkün olmadığını ve bu ülkeyi geleceğe taşımanın imkansız olmadığını gerçekten AK Parti göstermiştir. Kendi öz güvenimizi tekrar kurmak ve bu ilkeyi tekrar geleceğe taşımak zorundayız. Bu ülkedeki insanlar kendi gelecekleriyle ilgili kararları kendileri versin istiyorlar. Daha önceki dönemlerde Türkiye’de devlet belli bir yöne doğru gidiyordu, politikacı başka bir yöne doğru gidiyordu, toplum daha başka bir yöne doğru gidiyordu. Bunların her biri farklı bir yöne gidince doğal olarak memlekette bir sinerji oluşmuyor, kalkınma gerçekleşmiyordu. Doğal olarak bir uyum sağlanamıyordu. Bizim yaptığımız şey gayet basitti. Devletin toplumun emrinde, politikacı onların arzu ettiği yönde stratejiler geliştiren, projeler üreten bir aktör olarak var olmasını sağladık. Siyasetin toplumun ve devletin birlikte aynı yere doğru yürümesini sağladıktan sonra gerçekten Türkiye’de karşı kaşıya kaldığımız en kadim sorunları çözme iradesini ortaya koyduğunuzda çözdüğünüzü görüyoruz. Bunların sihirli formülü şudur milletle birlikte yürümek. Milletin arzu ettiği doğrultuda projeler üretmek ve onların hayallerini gerçekleştirme yönünde adımlar atmaktır" şeklinde konuştu.

Altıeylül İlçe Başkanlığı’na aday olan Ümit Demirtaş ise "Ak Parti farklı siyasi çizgilerden gelen insanların , belli değerler ve ilkeler üzerinde buluşma noktası olarak kendisini konumlandırır. Bizler bütün toplum kesimlerinin her türlü meselesini siyasetimizin konusu yapmış, genel bir demokratikleşme çerçevesinde , temel sorunlarımızı çözmek için uğraşıyoruz. İzlediğimiz kucaklayıcı birlik siyaseti bizi hem büyütmüş, hemde ülkemizin birlik ve bütünlüğünün sigortası haline getirmiştir. Türkiye’nin geleceğini şekillendirmekte olan AK Parti’de Altıeylül ilçemize de hizmete talip olduk, hizmetkarlığa talip olduk.Hak aşkıyla, Halk aşkıyla, hizmet aşkıyla, size olan sevdamızla Altıeylül ilçesini Balıkesir’i büyütmeye devam edeceğiz" dedi

Konuşmaların ardından Yönetim kurulu faaliyet raporu, Gelir-Gider hesaplarının okunmasının ardından yapılan seçimler sonucunda yeni Altıeylül İlçe Başkanı Ümit Demirbaş oldu. Ümit Demirbaş başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Abdullah Karakaya, Adnan Demirtaş, Ahmet Sağlam, Ahmet Salı, Akif Çam, Ali Karaman, Ayhan Deniz, Cihan Eryılmaz, Ercan Gültekin, Erdoğan Karabulut, Ergün Özkan, Esin Özmen, Fatih Davran, Güldenur Ocaktan, Hatice Cenk, İlkay Belen, İsmail Afşin, İsmail Bele, Mehmet İkiz, Muammer Kocaayan,Mümin Ersin, Nurullah Bozkır, Ömer Munis, Özkan Kurt, Sermin Afacan, Tanju Akçe, Vesile Güler, Yüksel Bilgiç ve Zeki Kurtuluş’tan oluştu.