Balıkesir’de basın mensuplarıyla veda toplantısı yapan AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı 30 Kasım’da yapılacak olan 5. Olağan Kongre’ye Başbakan Ahmet Davutoğlu’nunda katılacağını belirterek "Başbakanımızın teşrifleriyle Kuvayi Milliye meydanında toplu bir açılış töreni gerçekleştireceğiz" dedi. İl Başkanı 4 adayın bu gün Başbakan Davutoğlu ile görüşeceklerini ifade eden Poyrazlı "AK Parti teşkilat sistemi içinde kendine göre bir prensibi var. Biz kongrelerimizde tek liste halinde, tek vücut tek adalı bir şekilde kongrelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti’de 15 Eylül 2014 tarihi itibariyle 5. olağan kongre döneminin başladığına dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı "Büyük kongre öncesinde 15 Eylül ile 22 Şubat tarihleri arasında en son il kongreleri yapılarak bu süreç tamamlanacak. Hem MYK hemde AK Parti MKYK kararlarında belliydi. Bizde Balıkesir’de 15 Eylül tarihi itibariyle kongre sürecine başladık. İlçelerimizdeki mahalle ve belediye seçimlerinden sonra ilçe kongrelerimize sıra gelmişti. İlçe kongrelerimizle ilgili olarak da biz il yönetim kurulu olarak bir takvim hazırlayarak genel merkezimizin de onayına sunmuştuk. 22 Kasım tarihi itibariyle İl kongrelerinin Türkiye genelinde başlatılması düşünülürken Balıkesir için çok erken diyebileceğimiz 30 Kasım 2014 tarihi verildi. 29 Kasım’daki Erzurum ve Kars kongrelerinden sonra 30 Kasım’da da Balıkesir ve Kırklareli kongreleri yapılacak. 11 gün içerisinde bütün ilçe kongrelerimizi tamamladık. Tüm ilçe teşkilatımıza teşekkür ediyoruz büyük coşku içinde tamamladık. 20 ilçemizin 18’inde tek adaylı olarak ilçe kongrelerine girdik. Sadece İvrindi ve Burhaniye ilçelerimizde birden fazla aday yarıştı. 20 ilçemizde de her hangi bir sıkıntı olmadan kongre süreci tamamlandı" dedi.

SİYASETE BELLİ BİR HEDEFLE VE AMAÇLA GİRMİŞ DEĞİLİM

2 Kasım 2010 tarihinde il başkanı olduğunu hatırlatan Poyrazlı "Bildiğiniz gibi o zamanki mevcut başkanımızın istifasından sonra, o zamanki genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla il başkanlığına atanmıştım. 4 yılı aşkın bir zamandır da il başkanlığını yürütüyorum. AK Parti İl Başkanlığı Teşkilatında bu zamana kadar en uzun süreli görev yapan başkan benim. 2001 ’den beri bu parti teşkilatının içindeyiz arkadaşlarımızla beraberiz, yaklaşık 4 yıl 1 ay oldu. Bu görev bizi baya yaşlandırdı saçlarımıza ak düşürdü diyebiliriz. AK Parti’nin 2001 yılındaki ilk kurucularından birisiyim. 2006 yılında yapılan 3. olağan kongrede, 2. olağan kongrede daha sonraki kongre süreçlerinde dönem dönem bizimde ismimiz il başkanlığı için geçmişti. Ama şunu belki söylemek gerekirse bize il başkanlığı görevi o zamanlar değil 2010 yılında nasip oldu. Bu görevin ne kadar zor olduğunu herkes biliyor. Bu zor görevi bizler arkadaşlarımızla birlikte yapmaya gayret ettik. Ben kendi adıma düşündüğüm zaman siyasete belli bir hedefle amaçla girmiş biri değilim" şeklinde konuştu.

AK PARTİ İÇİNDE SİYASETE BAŞLADIM

AK Parti öncesinde siyasi hayatı ve geçmişi olmadığını belirten Poyrazlı "Bu ülkede yaşıyorsanız mutlaka sizinde hedefleriniz idealleriniz olması doğrusu bizde Balıkesir’de yaşayan bir insan olarak bizimde düşüncelerimiz fikirlerimiz var. Ben şunu ifade etmiştim zamanında siyasi partilerde çok fazla çalışmak istemiyorum demiştim ama o gün ağzımdan bir söz çıkmıştı. Eğer demiştim Recep Tayyip Erdoğan bir parti kurar ve siyasi hayata atılırsa onun kurduğu partide , onun liderliği altında hizmet etmek isterim diye bir ifadem olmuştu. AK Parti kurulduktan sonra bu sözümü bilen arkadaşlar bana söylediklerimi hatırlattılar. Allah nasip etti bizde AK Parti içinde siyaset yapmaya başladık. AK Partiye girerken belirli hedeflerle girmiş biri değilim, sadece hizmet edebilme ve düşüncelerimi fikirlerimi o siyasi parti içinde söyleyebilme imkanı bulabilmek için AK Parti’ye girmiştim. İl Başkanı yada milletvekili olmak gibi hedefim ve düşüncemde olmamıştı. Rabbim bize Türkiye’nin çevresini değiştiren, büyük bir ivme kazandıran bir partide görev yapmayı nasip etti. Bu benim için çok büyük bir onur. Biz bu zorlu ve onurlu görevi kalben ve vicdanen bu zor görevi yaptığımıza inanarak rahat olarak inşallah bu görevi 1 hafta sonra yapılacak il kongremizdeki seçilecek olan arkadaşımıza gönül rahatlığıyla teslim edeceğiz. En dikkat ettiğimiz şey AK Parti içinde bir uyumun, bir ahengin olması bunun muhafaza edilmesi ve sürdürülebilir olması en önemli hedefimiz ve amacımızdı, bizde bunu sağladık. Bir partide belki de olmazsa olmaz olan hadise bu. Bir parti içinde kurul ve kademeler içinde bir uyum olmazsa aksine bir uyumsuzluk olursa orada başarının olması mümkün değildir" dedi.

Görev süresi boyunca çalıştığı tüm arkadaşlarına ve basın mensuplarına teşekkür eden Poyrazlı "Dört yıl önce yine 2 Kasım günü İl başkanlığına görevine getirildikten sonra ilk defa yönetim kurulu üyelerimizle beraber Balıkesir basınının karşısına bir kahvaltılı basın toplantısıyla çıkmıştık. Yine son toplantımızı da yine arkadaşlarımızla birlikte hemde siz değerli basın mensuplarıyla birlikte böyle bir kahvaltıyla gerçekleştiriyoruz ve veda ediyoruz. Sizlere ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, birlikte çalıştığımız herkese canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Kavganın gürültünün olmadığı çok güzel bir dönem geçirdik. Samimiyetin iyi niyetin en üst düzeyde olduğu bir dönem geçirdik. Yapacağımız kongrenin hayırlı uğurlu olmasını yüce mevladan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Balıkesir İl teşkilatı kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağını sözlerine ekleyen Poyrazlı "30 Kasım’da yapacağımız kongremize sayın Başbakanımızda teşrif edecekler. Kongremiz Pazar günü 11’de başlayacak. Tam program netleşmedi ama büyük ihtimalle il kongremizden sonra saat 13.00’da Başbakanımızın teşrifleriyle Kuvayi Milliye meydanında toplu bir açılış töreni gerçekleşecek. Bir kaç ziyaretin ardından Başbakanımız Kırklareli’nde yapılacak olan kongreye geçecek. İl başkanlığıyla ilgili olarak sayın Başbakanımız tarafından bize randevu verildi. İnşallah bu akşam saat 19.00’da Başbakanımızla görüşeceğiz. Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun il başkan adaylarıyla ilgili görüşmesi Balıkesir ile olacak. Başbakanımızın il başkanının görevlendirilmesi yada atanmasıyla alakalı karar verecek bu bizim içinde Türkiye içinde bir ilk" dedi.

KÜSKÜNLÜK KIRGINLIK İSTEMİYORUZ

AK Parti teşkilat sistemi içinde kendine göre bir prensibi olduğuna dikkat çeken Poyrazlı "Biz kongrelerimizde tek liste halinde, tek vücut tek adaylı bir şekilde kongrelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu bazen yadırganabiliyor ama birden fazla aday ve liste olursa kongrelerde bu mutlaka bir yarışmayı ve rekabeti getirir. İşin içine bir yarışma girdiği zaman bir kazanan ve kaybeden oluyor. Biz kimsenin kaybeden olmasını istemiyoruz. Kaybetme nedeniyle biz parti içinde bir kırgınlık küskünlük olmasını istemiyoruz, ama hepimiz insanız hepimizin nefsi var. Aday olan arkadaşımızda kırgınlık olmasa dahi ailesinde listesinden birinde az da olsa kırgınlık dargınlık oluyor. Bu yüzden biz AK Parti içinde kongreler nedeniyle kırgınlığa mahal sebep olmamak için tek bir liste ve tek bir adayla kongreye gidelim istiyoruz. Ama bu tek adayı da bir yerlerde kimse kendi kafasına göre belirlemiyor. Bu tek adayı kongreye götürürken yapabileceğimiz en geniş istişareyi yapıyoruz. Herkesle görüşüp ortak fikrini alıyoruz. İsmi çıkan arkadaşlarımızı genel merkezimiz davet etti. Bende onlarla birlikte mevcut il başkanı olarak beraberce gidip Genel Başkanımız ve Başbakanımızla tanıştıracağız. Görüşmeler neticesinde bir karar çıkarsa o kararı da bize söyleyecekler. Bu gün 4 arkadaşımızla beraber gidiyoruz. Dinçer Orkan, Turgay Aydın, Emre Marmaralı ve Özkan Savran"dedi.

İl Başkanlığı sonrası milletvekili adayı olmayı düşünüyor musunuz sorusu üzerine Poyrazlı "AK Parti’de siyasete başlarken ne il başkanlığı neden milletvekilliği gibi hedefim yoktu. Allah nasip ederse hafta sonu yapılacak kongreyle il başkanlığını bırakıyorum ve dinlenmeye çekiliyorum. Ama 7 Haziran’da yapılacak olan bir milletvekilliği seçimleri var bu süreçte ne getirir ne götürür onu da kestirmek biraz zor. 7 Mart’ta seçim takvimi işlemeye başlar. Bu arada aday olacak memurların da bu süreye kadar istifa etmeleri gerekiyor. Kanımca bundan bir 20 gün önce Ocak ayı başlarında aday adaylığı süreci başlar. İl başkanlığını kongrede bırakıp daha sonra milletvekili aday adayı olacak arkadaşlar illerde olacak temayüllerde girmeyecekler. Bir il başkanınım en büyük karnesi teşkilat başkanlığındadır. Genel merkezimiz bir görev verirse biz bundan kaçmayız"şeklinde sözlerini tamamladı.