Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2014 yılı fizibilite, araştırma ve planlama, doğrudan faaliyet desteği programı tarafından desteklenen, Altıeylül Belediyesi’nin yürüttüğü "Altıeylül Hayvancılık Sektörü Master Eylem Planı” projesinde Altıeylül ilçesi’nde süt üretimi yapan kırsal mahallelerde çiftçilere yönelik anket çalışması yürütüyor.

Bu proje sayesinde hayvancılık konusunda Altıeylül İlçesi’nde yatırımlara ve planlamalara kılavuzluk yapacaklarını dile getiren Altıeylül Belediyesi Strateji Müdürü Özgür Aycil "Süt sığırı işletmelerinde yönelik anketlerin hazırlanmasında Balıkesir Üniversitesi’nde görevli öğretim üyelerinin desteğini aldık. Projemiz belediye-üniversite ve ilgili oda kuruluşlarının desteği ile başarıyla yürüyor. Hedef grubumuzun belirlenmesinde Balıkesir Hayvancılık Kooperatifi, Balıkesir Süt Sığırı Yetiştiriciliği Birliği, Karesi-Altıeylül Süt Birliği, Altıeylül Süt Birliği’nin desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Hedef grubumuzdaki çiftçilere yönelik anketler sayesinde işletmelerin mevcut kapasitesi, çalışma koşulları, kadınların süt sığırcılığı alanındaki rolleri belirlenmiş olacak. Elde edeceğimiz güncel veriler sayesinde çiftçilerimize yeni dönemde açılacak hibe ve fonlara başvuru yapmalarının önünü açacağız. Bu doğrultuda yer almak isteyen kişilere belediyemizin desteği sürecektir” dedi.

İçeriğinde süt sığırı yetiştiriciliği ve yaşadıkları mahalleyle ilgili istek ve şikayetlerinde yer aldığı sorular bulunan anketleri dolduran vatandaşlar çalışmadan memnun olduklarını söyleyerek, yaşam koşulları ve standartlarının artması için beklentilerini dile getirdiler.