Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı AYOP olan Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği üyeleri, turizm sezonunun yorgunluğunu atmak için bir araya geldi.

Ayvalık Şehir Kulübü’nde geleneksel sezona veda yemeğine AYOP üyesi otel ve pansiyon işletmecileri katıldı. AYOP Başkanı Hatice Arga, ilçedeki otel ve pansiyon işletmecilerinin yaz boyunca son derece yoğun çalıştıklarına dikkat çekerek, “Bu yüzden aylardır bir araya gelememiştik. Sezonun sona ermesinin ardından bu akşam her yıl yaptığımız gibi geleneksel yemeğimizde buluştuk” dedi.

Ayvalık’ta turistik işletmelerin kış aylarında kapandığını anlatan Başkan Arga, “Bazı otel ve pansiyonlarımız ise 12 ay hizmet veriyor. Ama tabii kış aylarında işletmelerini kapatmak durumunda kalan arkadaşlarımızla görüşebilme fırsatını bulamayabiliyoruz. Bu yüzden hiç olmazsa yılın bir günü bir araya gelmeyi gelenekleştirdik. Biz bu yemeği sezon başlarken ve sezon sona ererken mutlaka düzenliyor ve turizm sezonlarını değerlendirme fırsatını buluyoruz. Eksikliklerimiz varsa hep beraber bunları gözden geçiriyoruz" diye konuştu.