Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Çevre Koruma ve Ayvalık’ı Güzelleştirme Derneği’nin olağan genel kurul toplantısında yeni yönetim belirlendi.

İki listenin yarıştığı genel kuruldaki seçimlerde ipi Halil Coşkun’un listesi göğüsledi. Ayvalık Çevre Koruma ve Ayvalık’ı Güzelleştirme Derneği’nin başkanlığına Halil Coşkun getirildi. Coşkun, yeni yönetim kurulu olarak Ayvalık’ta ve dünyada bozulan uyum ve dengenin yeninden kurulması için çalışacaklarını söyledi.

Başkan Coşkun, “Sanayileşme, plansız şehirleşme, karbondioksit salınımı, iklim değişikliği, hava, su ve toprağın kirlenmesi, radyoaktif kirliliğe, hidroelektrik santrallerine, maden aramalarına, tüm canlıları tehdit eden oluşumlara duyarlı olup mücadele edeceğiz. Gelişmekte olan ülkelerde bir yılda 5 yaşın altında olan 3 milyon insan sudan kaynaklanan hastalıklar yüzünden hayatını kaybetmektedir. GDO’lu ürünler servis edilmektedir. Tarımda kullanılan zararlı böcek, mantar, yabani otlar gibi canlıları öldürmek ve kontrol altına almak için kullanılan kimyasallar, suni gübreler yer altı ve yüzey su kaynaklarıyla toprağı kirletmektedir” dedi.

Coşkun, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın da tehdit altında olduğunu ileri sürdü.