Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin adını katıldıkları yurt içi ve yurt dışı şampiyonalarda kazandıkları kupa ve madalyalarla duyuran Atletizm Kulübü’nün genç yürüyüşçü sporcuları, bu kez gözlerini olimpiyat şampiyonluğuna dikti.

Antalya’da olimpiyat hazırlık kamplarına katılan Ayvalıklı atletlerin, Türkiye Atletizm Olimpiyat Milli Takımını oluşturan 8 atletten 6’sını oluşturduğu bildirildi. Rusya’nın Soçi şehrinde şubat ayında yapılacak olimpiyatlara Anlatya’da hazırlanan Ayvalıklı atletler, olimpiyatlardan dereceyle dönmeyi hedefliyor.

Milli antrenör Sebahattin Tatar’ın öncülüğünde olimpiyatlara hazırlanan Mert Atlı, Şahin Şenoduncu, Muratcan Karapınar, Semiha Mutlu, Ersin Tacir, Özgür Ozan Pamuk, antrenmanlarda son derece başarılı bir grafik çiziyor. Tatar, olimpiyatlardan mutlaka kupa ve madalyalarla dönmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Tatar, olimpiyatlara katılacak 8 milli sporcunun 6’sının Ayvalık’tan olmasının kendisi için gurur kaynağı olduğunu, en büyük desteği Ayvalık belediye Başkanı Rahmi Gençer’den gördüklerini söyledi.