Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Avukat Nilgün Boya, kadastro kayıtlarında bile mahalle olarak görünmeyen Hamdibey’in bakımsızlığa terk edildiğini ileri sürdü.

Hamdibey’in Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Ticaret Odası tarafından bastırılan haritalarda olmamasının mahalle halkınca üzüntüyle karşılandığını kaydeden Av. Nilgün Boya, “Bu mahalle Çınarlı Camii, eski evleri ile yabancı turistlerin sokaklarında gezdiği yer. Dizilerin, filmlerin çekildiği doğal plato. Yurt içi, yurt dışı konserleri ilgiyle izlenen Roman Orkestrası’nın müzisyenlerinin yetiştiği bir mahalle. Kaya Spor Kulübü’nün olduğu bir mahalle. Ancak, mahallemiz pislik içinde. Çöp tenekelerimiz temizlenmiyor, dezenfekte edilmiyor, cadde ve sokaklar süpürülmüyor. Hala traktörle çöp toplanıyor” dedi.

Boya, “Mahallede kedi-köpek sayısı çok fazla. Belediye kısırlaştırma ve aşı için mesaj atarak bu hizmetten yararlanmak isteyenleri barınağa beklediğini bildirmektedir. Mahalledeki sahipsiz hayvanlar yakalayıp götürmek ve bu işlemleri yapmak belediyenin görevidir. Mahallemizdeki hayvanlar durmadan çoğalmaktadır. Mahallemizden belediye anonsu duyulmamaktadır. Acilen mahalleye anons direği dikilmelidir. "Bir Ayvalık var" sloganıyla birkaç günlük temizlik seferberliği ilan etmekle Ayvalık temizlenemez. Kendimizi kandırmaktan vazgeçip kalıcı çözümler üretmek, halkı bilinçlendirmek gerekir. Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanunu, belediyenin kenar süsü olmaktan çıkarılıp uygulanmalıdır. Mahallemiz, Ayvalık’ın en fazla çocuğa sahip mahallesidir. Ama buna rağmen bir çocuk parkı bile yok. Dillerinden Kuvva-i Milliye’yi düşürmeyenlerden, Şehit Hamdi Bey’e ve Kaymakam İbrahim Ethem Bey’e saygı ve onların adlarına yakışacak davranışlar göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.