Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, CHP’den ayrılan Emine Candan Tarhan’ın öncülüğünde kurulan Anadolu Partisi’nin ilçe binası sade bir törenle açıldı.

Ayvalık Ticaret Odası Sokak aralığında şatafattan uzak sessiz sedasız gerçekleşen ilçe binası açılışında; Anadolu Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Samim Turgay Türkay, İlçe Başkan Yardımcısı Bora Bozada, Anadolu Partisi’nin Ayvalık’ta faaliyete geçmesi için yoğun emekler harcayan ilçenin tanınmış turizmci işadamı Bekir Berk, ilçe yönetimi ve çok sayıda partili hazır bulundu.

Açılışta, Anadolu Partisi’nin Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın teşkilatlanması için özverili çalışmalarda bulunan Bekir Berke’e, Anadolu Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Samim Turgay Türkay ve İlçe Başkan Yardımcısı Bora Bozada tarafından bir plaket armağan edilerek, teşekkür edildi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan İlçe Başkanı Türkay, amaçlarının Türkiye genelindeki ekonomik sorunlarla, beraberinde gelen sosyo-politik sıkıntıları bertaraf etmek olduğunu, bunu yaparken de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının çizdiği yoldan ödün vermeden yürümek olduğunu vurguladı.

Ayvalık’ta beklediklerinin çok üzerinde büyük bir ilgi gördüklerini kaydeden Türkay, Ak Parti iktidarının yıkmaya çalıştığı Türkiye Cumhuriyeti’ne Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP’nin de farkında olmadan destek vermesinden duyduğu derin üzüntüyü vurgulayarak, Anadolu Partisi’nin bu kötü gidişe dur diyebilecek yegane güç olduğunun da altını çizdi.