Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Eğitim Bir-Sen Temsilciliği’nin yeni yönetiminin belirlenmesinin ardından birlik ve beraberlik yemeği düzenledi.

Cunda Uygulama Oteli’ndeki yemeğe Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Eğitim Bir Sen Balıkesir İl Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, Edremit Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Muharrem Yenigün ve yönetimi, Havran Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Nuri İnan ve yönetimi, Gömeç Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Veli Gezer ve yönetiminin yanı sıra AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp katıldı. Eğitim Bir Sen Balıkesir İl Temsilcisi İbrahim Ethem Yılmaz, Ayvalık’ta Eğitim Bir-Sen’li öğretmenlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, birlik ve beraberlik içerisinde eğitim camiasında ki sendikalarına bağlı eğitimcilerin sorunlarının üstesinden gelebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerinin mesajlarını verdi.

Eğitim Bir-Sen Ayvalık Temsilcisi Mustafa Kurtuluş ise; Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasında su baskını altında kalan madencilerin sağ salim kurtarılmasını temenni ederek, yemeğe katılan eğitimcilerden Ermenek’teki madenciler için dua istedi. Eğitim Bir-Sen olarak kamu çalışanlarının hakkını aramanın yanı sıra ülke meselelerinde her zaman demokrasiden yana tavır koyan adaletin, eşitliğin, insan hak ve özgürlüklerinin de öncüsü olduklarının altını çizen Kurtuluş, “Eğitim Bir-Sen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem kamu çalışanlarının haklarını savunmada hem de Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün korunmasında, demokrasisinin yeşertilmesinde, temel hak ve özgürlüklerin daha da genişlemesi yolundaki mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

“SADECE BİR AYDA ÜYE SAYIMIZI YÜZDE 20 ARTTIRDIK”

Amaçlarının, Türkiye’de önemli bir boşluğu dolduran, gücünü halktan ve haktan alan sendikalarının bayrağını daha ileriye taşımak olduğunu vurgulayan Mustafa Kurtuluş, “Bu amaçla yönetimi almamızdan bugüne kadar yani bir ay gibi kısa bir sürede üye sayımızı yüzde 20 oranında artırdık. Üyelerimizin kaynaşması birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bir büronun tahsisin yaptırıldığı ve en kısa süre içerisinde tadilat ve donatımlarının tamamlayarak üyelerimizin hizmetine açacağız. Üye sayısı kadar üye memnuniyetini de hedef alan, eğitim çalışanlarına; dürüstlük, açıklık, samimiyet gibi ilkeleri özümseyerek; bilimsel ilkelerle yoğrulmuş, bir sendikacılık çalışması yaparak her alanda Ayvalık’ta hizmet sendikacılığına farklı bir boyut kazandırma gayretindeyiz. Hizmet etmedikçe karanlıkların aydınlanması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.