Balıkesir Barosu’nda ruhsat almaya hak kazanan 9 stajyer avukat düzenlenen yemin töreninde cübbe giyerek avukatlık mesleğine ilk adımlarını attı.

Balıkesir Barosu konferans salonun da düzenlenen yemin törenine Baro Başkanı Av. Yaşar Meyvacı, Yönetim Kurulu üyeleri ve yemin edecek avukatlar ve aileleri katıldı. Törende konuşan Av. Meyvacı ruhsat almaya hak kazanan 9 yeni üyeyle baronun gücüne güç katılacağını ifade ederek " Zorlu bir eğitim döneminden sonra stajlarını tamamladılar ve aramıza katılma hakkını kazandılar. Balıkesir Barosu bugün ruhsat alacak arkadaşlarımızla birlikte faal olarak çalışan avukat sayısı 863 rakamına ulaştı. Baromuz Türkiye’nin kalabalık barolarından birisi haline geldi. Balıkesir Barosu Türkiye’nin ilk barolarından birisidir ve her bir kurucumuz da birer Kuvayi Milliye kahramanıdır. Ben genç meslektaşlarımı kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Aydan Zeybek, Tuğba Aslan, Fatma Aslan, Sinem Göçmez, Kübra Çuhadar, Mustafa Aksak, Metin Taşkan, Gürkan Atabey ve Ersagün Şahingiray yemin ederek cübbe giydiler.