Her ay çeşitli ilçelerde bir araya gelecek olan Balıkesir protokolünün eşleri bu ay Dursunbey’de bir araya geldi. İlçede yaşlılar, hastalar ve şehit ailelerini ziyaret eden protokol eşlerine ev sahipliğini Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın eşi Serpil Bahçavan ve Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar’ın eşi Mine Aksanyar yaptı.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın eşi Gülseren Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un eşi Nurgül Uğur, Balıkesir ilçe kaymakam eşleri ve İlçe Belediye başkanlarının eşleri ile İlçe ziyaretleri başladı. Gülseren Yaman, yaptığı açıklamada Balıkesir Büyükşehir ve ilçelerini tanımak istediklerini, Büyükşehir olarak tüm ilçe kaymakam eşleri ve Belediye Başkanlarının eşlerini birbirlerinin ilçelerini tanıtmak için bu tür ziyaretleri tüm ilçelere yapacaklarını ifade etti.

İlçe Kaymakamlığı önünde bir araya gelen protokol eşleri İlçede yaşlılar, Şehit aileleri, Hastalar, engelli aileleri ziyaret ederek, daha sonra Dursunbey Belediyesi tarafından açılan Sevgi Evini ziyaret ettiler. Burada Sevgi evi personelince karşılanan Protokol eşleri Sevgi evinde yaşayanların hayat hikayelerini dinledi. Sevgi evi bahçesinde çay molası veren protokol eşlerine burada Vali eşi Gülseren Yaman, “Sevgili Kaymakam ve Belediye Başkanlarımızın eşleri sizlerden rica ediyorum. Evlerde oturup kalmayalım. Bulunduğumuz ilçelerimizi ev ev gezelim. Günümüzde komşular dahil ne yaptıklarını bilmiyoruz. Komşumuz aç mı? Açıkta mı? Bilmiyoruz. Ev ev dolaşarak ihtiyaç sahiplerine daha basit ulaşabiliriz. Ben bu sevgi evini görünce çok duygulandım. Böyle bir hizmet verdiği için de Dursunbey Belediye Başkanımıza eşi aracılığı ile teşekkür ederim. Ulaşamadığımız insanımız kalmasın. Yarın bizlerinde bu hale düşmeyeceği garantisi yok. Bizler bu gün sağlıklı isek bizlere ihtiyacı olan insanlarımıza ulaşarak, ihtiyaçlarını tespit ederek yardımcı olmalıyız” dedi.

Sosyal Hizmetler personeli Ramazan Filiz’den çalışmalar hakkında bilgi alan Kadınlar özverili çalışmalarından dolayı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personelini kutladılar. Suçıktı’da yemek molası veren Protokol eşleri gün boyu Dursunbey’de çeşitli ziyaretlerde bulundular. Akşam saatlerinde ilçeden ayrılan kadınlar Ocak ayında Kepsut’ta bir araya gelecek.