Balıkesir Sağlık-Sen 4. Olağan Kongresi sona erdi.

Balıkesir Sağlık-Sen 4. Olağan Genel Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti. İki adayın yarıştığı kongrede mevcut Başkan Doktor Yusuf Canbay 64 oy alırken, diğer aday Ömer Seyfettin Çelebi ise 95 oy alarak yeni başkan oldu. Kongreye Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Kemal Çırak ve Mustafa Örnek’in yanı sıra Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da katıldı. Türkiye’de 91 şubede genel kongrelerin gerçekleştiğini söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, "Demokrasinin olmazsa olmazı seçimlerdir. Türkiye’de çok güzel bir delege seçimi süreci yaşandı. Demokrasilerde seçimler gerçekten bayrağı bir adım daha taşıyacak olan arkadaşlarımızındır. Burada aday olmak üzere şeffaf bir şekilde seçimlerin yapılması suretiyle başkanlarımızın tekrar seçilerek inşallah Sağlık-Sen’imizin 3 bin olan sayısını daha yükseklere taşımak, gelecek olan arkadaşlarımızın hedefi olacaktır. Biz de genel merkez olarak bütün şubelerimizin genel kurullarına katılmak üzere destek veriyoruz. Memur-Sen ailesi olarak genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

"MADEN KAZALARI SONA ERSİN"

Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasını değerlendiren Çırak, "Şu anda Karaman’da, Ermenek’te 18 madenci kardeşimiz mahsur durumda. Ben artık bu kazaların, bu tür olayların sona ermesini diliyorum. Çünkü gerçekten orada alınan kararlar çok önemli. Bakın yıllardan beri görüyoruz. Yurdumuzun çeşitli bölgelerinde bu tür maden kazaları sürekli oluyor. Artık yetkililerin biran önce önlem alarak bu kazaları sona erdirmesi gerekiyor. İnşallah Karaman’da da hızlı bir şekilde sağ salim kurtarılıp ailelerine teslim edilir" şeklinde konuştu.

"KOBANİ BAHANESİYLE MİLLETİ SOKAĞA DÖKÜYORLAR"

Türkiye üzerinde son zamanlarda oyunlar oynandığını ifade eden Çırak, "Biz Sağlık-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak bu tür olaylara karşı çıktık. Şu anda Türkiye’de uygulamakta olan oyunlar var. Bu oyunlara hiçbir şekilde gelmemeliyiz. 30 yıldır bu kurgular devam ediyor. En son Gezi olayları, 17 Aralık ve 25 Aralık olayları. Bu sahalar sürekli devam etti. En sonunda da Kobani. Kobani’ye IŞİD terörünü burada bahane ederek bütün milleti sokağa dökmek hiç kimsenin hakkı da değil, haddi de değildir. Milletimiz inşallah bu oyuna gelmeyecektir. Bizim Çanakkale’de ecdadımız, atalarımız yan yana yatıyor. Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Lazı, Çerkezi yan yana yatıyor. Hiç kimse etnik kimlikten dolayı orada sorgulanmıyor. Ama bu emperyalist güçlerin güçlü Türkiye’yi yıkmak için Alevisi, Kürdü, Lazı, Çerkezi ayırmak suretiyle, Kobana’yi bahane etmek suretiyle kan dökmeye çalışıyorlar. Kan dökmekle demokrasi gelmiyor. Bizim özellikle Türk milleti olarak bu tür olaylara mahal vermemiz lazım. İşte biz de Memur-Sen ailesi olarak bu tür olayların karşısında dimdik demokrasinin yanında, milletin yanındayız" dedi.

"ÜYELERİMİZE MÜJDE"

Çırak, Sağlık-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak üyelerinin haklarını koruduklarını belirterek, "Yıllardan beri toplu görüşme yapılıyordu. Ve en son Memur-Sen’in kazanımıyla inşallah toplu sözleşmeye geçtik. Toplu sözleşmede kamu çalışanları adına kazanım elde ettik. Bu çok önemlidir. Burada taban aylığı zammı almak suretiyle bir çalışanlarımıza brütte 175, nette 124 TL gibi ve Ocak 2014’ten itibaren de yine ayı şekilde bir emekli arkadaşımıza kamu görevlililerin 5 milyar 250 TL gibi ve yine emekli olan arkadaşlarımıza 146 TL gibi net artışlar geldi. Sağlık çalışanlarının özlük haklarının korunması ve savunulması anlamında gerçekten Sağlık-Sen olarak çok büyük çalışmalar yaptık. En son Ankara’daki ’Anneler Ebeler Hemşireler Haftası’nda program düzenlemek suretiyle sayın Başbakanımızın, şimdiki Cumhurbaşkanımızın katıldığı o zamanki sağlık çalışanlarının yıllardır beklediği yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreşlerin bir an önce açılması hususunda söz aldık. İşte biz sağlık çalışanlarının artık 24 saat fedakarca her türlü ağır şartta çalışmasını, 5 yılda bir yıpranma payı alması ve yine 110 bin civarındaki arkadaşımızın da lisans tamamlaması alması bizim için olmazsa olmaz. Biz de sendika olarak bunların takibini yapacağız" diye konuştu.

"SENDİKALAR ’YAŞASIN, KAHROLSUN’ SLOGANLARINA TAKILI KALMASIN"

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbek ise yaptığı konuşmada, "Bugün burada Balıkesir’imizin 4. olağan genel kurulunu gerçekleştirmeye geldik. Çok güzel bir ortam var. Arkadaşlarımızın katılımı çok muhteşem. Türkiye genelinde bu 2 ay süresince seçimlerimiz gerçekleşti. Toplam 91 şubemiz ve 220 bin üyemiz var Türkiye genelinde. Bu seçimlerimize yaklaşık 150 bin üyemiz delege seçim sürecine katılarak iştirak ettiler. Bu da sivil toplum örgütleri adına pek olmayan bir oran. Demokrasi adına da çok güzel bir örnek. İnşallah sivil toplum kuruluşları böyle örneklere devam eder. Balıkesir’de bu anlamda delege seçim süreci olsun, bugünkü ortam olsun muhteşem. Sonuçta kazanan Sağlık-Sen olacak. Seçilen ve seçilmeyen arkadaşlarımız birlikte omuz omuza devam edecekler. Ve yeni Türkiye için birlikte mücadeleye devam edecekler. Yeni Türkiye kavramı bugünlerde gündemde. Biz de yeni Türkiye’de üzerimize düşen yeni sendikal yapı, yeni sivil toplum yapısı adına böyle örneklerle bunun altını doldurmaya çalışıyoruz. Sendikaların alışılmış ideolojik yaklaşımlarından ’yaşasın, kahrolsun’ sloganlarına takılıp kalmalarından ve ücret sendikacılığına takılıp kalmalarından öteye kardeşliğimizi sahaya yansıtarak çözüm üreten bir sendikacılık kavramını da Türkiye’ye tanıtacağız" şeklinde konuştu.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, Sağlık-Sen’in eski bir üyesi olduğunu belirterek, "Bende hepinizin bildiği gibi Sağlık-Sen’in eski bir üyesiyim. Sağlık-Sen’li olmaktan, Memur-Sen’li olmaktan da gurur duyuyorum. Sendikacılık sadece ücret sendikacılığı değildir. Bunun en güzel örneklerini Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak gerçekten ülkemizde son 10 yıldır ciddi örneklerini veriyorsunuz. Mutlaka sendikacılık temsil ettiği kitlenin haklarını özgürlüklerini korumak ve onların şartlarını daha fazla iyileştirmek için gayret sarfedecek. Ama bunun yanında ülkenin gerçekleri ile ilgili olarak ülkemizin geleceğe doğru ve çizmiş olduğu vizyona doğru ilerlerken de bu konuda da ciddi gayretler, ciddi katkılar sağlamak gerekiyor. Ben çok ciddi katkılar sağladığınızı içinizden birisi olarak yaşayarak görüyorum ve bundan da son derece mutlu oluyorum. Ülkemizin demokratikleşmesi konusunda, insan hak ve özgürlüklerinin önünün açılması konusunda bir sivil toplum örgütü olarak daima bu hareketin liderliğini yaptınız" dedi.

Seçimi 31 oy farkla kazanan Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi ise, "Ben bu kutlu yürüyüşe 2003 yılında Körfez ilçelerinde 4 arkadaşımla birlikte katıldım. Bu dava içine üyelikten başlayarak iş yeri temsilciliği, ilçe temsilciliği, disiplin yedek üyeliği ve 2010 yılında da yönetim kurulu üyeliği başkan yardımcılığı ile bugünlere kadar alnımızın akıyla geldik. Şube başkanlığına talip olmamdaki yegena amaç da profesyonel manada sendikamıza bir mülk kazandırmak, sendikamızın olmazsa olmazı 7/24 işlevini etkili bir hale getirmektir. Özellikle kurum yöneticilerimizle, siyasi partilerimizle ve genel merkezimizle güzel diyaloglar kurup bunu üyelerimize yansıtmak. Bugünkü kongremiz çok centilmence geçti. Rakiplerimize de teşekkür ediyorum. Kazanan Sağlık-Sen oldu. Bundan sonra durmak yok, yola devam" diye konuştu.

Balıkesir Sağlık-Sen’in yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

"Başkan Ömer Seyfettin Çelebi, Süleyman Gür, Nihat Erzi, Mehmet Deniz, Neriman Özcan, Hüseyin Can, Çağdaş Niyazi Tuncar, Denetim Kurulu: Hasan Etem Karpuz, Atakan Karagöz, Volkan Mar, Alaaddin Bodur, Mustafa Akkaya. Disiplin Kurulu: Hatun Kapdan, Bayram Çakan, Mevlüt Şahin, Feti Dörter”