Edremit Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Temsilciliği’nin organizasyonunda muhasebeci ve oda üyelerine Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından vergi borçlarının yapılandırması konusunda seminer verildi.

ETO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, konuşmacı olarak Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, Vergi Dairesi Grup Müdürü Mehmet Zengin ve Edremit SGK Müdürü Canan Aldağ katıldı.

Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, Torba Yasa vergi borcu yapılandırmasında son başvuru tarihinin 1 Aralık 2014 olduğunu söyledi.

Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, 2014 Torba yasa ile mükelleflerin borçlarını taksitlendirme ve faiz yükünden kurtulma imkanı sunduğunu belirterek 6552 sayılı kanun kapsamında borçların yapılandırıldığını ifade etti.

Erol, şunları söyledi:

“Bu kanun kapsamında 30.4.2014 tarihinden önceki döneme ait olup 11.9.2014 tarihine kadar henüz ödenmemiş olan vergi borcu, ceza, idari para cezası, seçim cezası ve öğrenci kredileri gibi borçların taksitlendirmeleri yapılabilecek. Yapılandırma için son başvuru tarihi 1 Aralık 2014’te sona eriyor. Bu tarihten sonra başka bir başvuru alamayacağız"

İNTERNETTEN TAKSİTLENDİRME YAPILABİLECEK

Vergi borçlarını taksitlendirecek olan vatandaşların evlerinden, köylerinden ya da bulundukları yerlerden Gelir İdaresi Başkanlığının web sitesine girerek faydalanabileceğini anlatan Erol, "İsteyen mükelleflerimiz ister başvuru dilekçeleri ile bizlere gelebilir, isterlerse de internetten bu başvuruyu yapabilir. Hatta internetten yapmak daha kolay olacak. Başvuruyu yaptıkları gibi taksitlendirme tutarları ve bedelleri hemen kendilerine internet aracılığı ile ulaştırılacak. Yani anında işlemleri yapılacak ve sistem üzerinden yapılan taksitlerini görecekler. Elden başvurular yoğun olduğu için internet başvuruları da buradaki yoğunluğun düşmesi açısından bizler için önemli. 31.12.2013 tarihinden önceki idari para cezalarında 120 TL’nin altında olan para cezalarıda otomatik silinecek. Bu paraları mükelleflerimizin ödemesi gerekmemektir. 31.12.2007 tarihinden öncesine ait olan 50 TL’nin altındaki vergi borçları da silinecektir" dedi.

Vergi borcu olan mükelleflerin yapılandırmadan 36 aya kadar taksitlendirmeyle faydalanacağını ifade eden Erol, "Mükelleflerimiz kanunun belirlediği taksitlendirme haricinde başka bir taksitlendirme seçeneğinde bulunamayacak. 6-12 ve 18 ay taksitlendirme yapılacak. Fakat ödemeler 2 ay da bir yapıldığı 6 ay 12 aya, 18 ay ise 36 aya tekabül edecek. Her yıl için 2 taksitten fazla aksatmamak üzere borç yapılanması devam edebilir. Ama bu sayı ikiden fazla olursa yapılandırma bozulur. Vatandaşlarımız son başvuru tarihinden önce gelsinler. Ola ki borçta ya da herhangi bir yanlışlık varsa bu yanlışlığın düzeltilmesi için süre kazanırlar. Yoksa son gün gelip başvuru yaparlarsa her şey için geç olabilir" şeklinde konuştu.

Ardından ise, Vergi Dairesi Grup Müdürü Mehmet Zengin’in sunumu ve Edremit SGK Müdürü Canan Aldağ’ın konuşmalarından sonra soru- cevap bölümüne geçildi.

ETO Meclis Başkanı Necati Uytun’u da makamında ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, Vergi Dairesi Grup Müdürü Mehmet Zengin toplantının çok yararlı olduğunu belirttiler. Toplantıya, Edremit Vergi Dairsi Müdürü Halil İbrahim Kırcı’da katıldı.