Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 2014 yılında yapılan hizmetleri değerlendirdi. Başkan Kafaoğlu, belediye olarak yaptırdıkları memnuniyet anketinde CHP’den yüzde 22, MHP’den ise yüzde 24’lük kesimin Zekai Kafaoğlu’na oy veririm sonucunun çıktığını söyledi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 30 Mart seçimleri sonrasında yaptıkları hizmetleri özetledi. Başkan Kafaoğlu, "Hizmete geldiğimizde özellikle kırsal mahallelerde çocuk parkları yaptık. Sadece hizmet belediyeciliği yapmıyoruz. Katılımcı, kültürel, çevreye duyarlı belediyeciliği de eş zamanlı yürütüyoruz. Mayıs ayında Ayvatlar’da Yörük Türkmen Şöleni’ne sponsor olduk. Önceki yıllara göre görkemli bir etkinlik oldu. Ramazan’da 30 gün boyunca Kuvayi Milliye Meydanı’nda stantları kurduk. Çeşitli etkinliklerimizle Ramazan’da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek etkinliklerde bulunduk. İftarlarımızı çadırlarda değil salonlarda yaptık. Vatandaşlar kuyruğa giriyordu. İnsanlarımıza kendilerine özel hissetmeleri için düğün salonlarını kiraladık. Altıeylül Belediyesi olarak cumartesi akşamları sahur programları tertipledik. Şehir merkezinde semt spor sahaları, Çayırhisara yakın alanda park projemiz var. 100. Yıl Teknik Lisesi’nin bahçesinde park projemiz sürüyor. 2. Gündoğan’da süren projemiz var. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz sürdü. Diş Hekimleri Haftası, Öğretmenler Günü gibi önemli günlerde etkinliklerimiz oldu. Sonrasında aile eğitim programları başlattık. Türkiye’de tanınmış, alanında otoriter, sosyoloji, psikoloji hocalarını getirerek 9 hafta boyunca seminerlerimiz sürdü. Aile bağlarını kuvvetlendirmek için bu projelerimizi yaptık. Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bir bina tuttuk. Altıeylül Belediyesi’nin bir sosyal haritasını çıkartıyoruz. Bu binanın alt katından ihtiyaç sahibi aileler alışveriş yapabilecekler. İnsan odaklı projelerle insan mutluluğunu hedefliyoruz. 2015 yılında da daha büyük projelerimizle hizmetimizi sürdüreceğiz" dedi.

"SAHADA OLMAYI SEVİYORUM"

Başkan Kafaoğlu, kadroların artık oturduğunu ve araç gereç ekipmanlarında sorun olmadığını kaydetti. Kafaoğlu, İHA muhabirinin 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerle ilgili sorusunu cevapladı. Başkan Kafaoğlu, "Ben sahada olmayı seviyorum. Sırça köşklerde oturmaya değil, vatandaşın arasında olmaya geldik. 30 Mart’ta yüzde 46 oy aldım. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde bizim bölgemizde yüzde 57 oy alındı. Hedefimiz hep çıtayı yukarı çekmek. Hedefimizi büyük tutuyoruz. Siyasi partiler yarışacak, ben yüzde olarak rakam veremem ama çıta daha yukarıda olacaktır" dedi.

Belediye olarak bir memnuniyet anketi yaptırdıklarını kaydeden Kafaoğlu, anketten çıkan sonuçları paylaştı. Başkan Kafaoğlu, "İlk 6 ayımızın sonunda anket çalışması yaptırdık. Oy oranımız artıyor. hangi partiye oy verdiniz, şimdi kime oy verirsiniz diye sorular soruldu. Mesela; CHP’ye oy vermiş yüzde 22’lik seçmen, seçim olsa Zekai Kafaoğlu’na oy veririm diyor. MHP’de ise yüzde 24’lük kesim Zekai Kafaoğlu’na oy veririm diyor. Partili partisiz, fikri, inancı, rengi ne olursa olsun hizmette ayrım yapmam. İnsana insan olduğu için değer veririm. İletişim ve bağ kurmak önemli. Hizmet her şey demek değil, insanların gönlünü kazanmanız lazım. Oy düşüncesi ile hizmet etmem ben, yapılması gerekeni yaparsanız oy kendisi gelir zaten" şeklinde konuştu.