Balıkesir’in Bandırma Kent Konseyi, ilçe gündeminde olan ‘1 bölü 100 Binlik Çevre Düzeni Planlaması’ ile ilgili, geniş kapsamlı bir çalıştay programı gerçekleştirdi.

Bandırma Ticaret Odası’nın konferans salonunda düzenlenen çalıştay programına, siyasi partilerin yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kaz Dağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Elmastaş, eski milletvekili ve eski belediye başkanı Sedat Pekel, MHP İlçe Başkanı Karani Erkul, Ak Parti İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu ve panelistler katılım gösterdi. Çalıştayın açılışını yapan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Levent Coşkun, katılımcılara teşekkür etti. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, yaptığı konuşmada, “Bu noktada burada bizimle olan iktidar milletvekili Cemal Öztaylan’a teşekkür ediyorum. Bizler Bandırma’ya sanayinin gelmesini istiyoruz. Ancak çevre konusunda da kuşkularımız var. Sanayi istihdam ve yatırım demek, lakin aynı zamanda çevre kirliliği de demek. Çevreyi kirletmeyen önlemlerin alındığı bir sanayileşmeye karşı olmamız söz konusu olamaz. Temiz ve çevreye duyarlı bir sanayileşme istiyoruz. Bunu bu kriterlere uygun olarak yapmayacaklarsa hiç başlamasınlar” dedi.

Gökhan Orhan’ın yönetiminde, Şehir Planlamacıları Odası Genel Başkanı Orhan Sarıaltun ve Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu sunularını yaptı. Verilen yemek arasından sonra çok sayıda panelist, konu ile ilgili düşüncelerini anlattı. Katılımcılar da, konuyla ilgili hazırladıkları soruları, panelistlere ve yetkililere sordu. Yetkililer, soruları ayrıntılı bir şekilde cevapladıktan sonra çalıştayın sonuç bildirgesi, tüm katılımcıların karşısında açık olarak yazıldı. Çalıştay bitiminde, emeği olanlara ve katılımcılara teşekkür plaketleri takdim edildi.