Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76’ncı yıl dönümünde Balıkesir’in Bandırma ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyetin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıl dönümü nedeniyle ilçe merkezinde resmi tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan protokol ve vatandaşlar, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İlçedeki tüm bayraklar, gönderlerinde yarıya indirildi. Tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk heykeline konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, meydandaki tören son buldu. Protokol mensupları ve yetkililer, daha sonra, Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe katıldı. Kaymakam Ali Mantı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Suat Murat Semiz, Belediye Başkanı Dursun Mirza, diğer protokol mensupları, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, muhtarlar, dernek ve oda başkanları, eğitimciler ile vatandaşların katıldığı program, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Atatürk konulu şiirler ve özlü sözler okundu. Daha sonra, Kaymakam Ali Mantı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Ardından, daha önce okullarda gerçekleştirilen ‘Atatürk’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere, ödüllerini protokol mensupları takdim etti.

Program, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan gösterim ve öğrencilerin müzikli canlandırma performansı ile son buldu.