Balıkesir’in Bandırma Belediyesi, bir firma ile işbirliği yaparak, coğrafi bilgi sistemini ve veri dökümünü bütün detaylarıyla ifade eden ‘360 Derece Kent Otomasyon Sistemi’ çalışmalarına başladı.

Kent bilgi sistemi çerçevesinde gerçekleştirilen uygulama kapsamında, 360 derece panoramik görüntü sistemi sayesinde, bina ve bina detaylarından zemin bilgilerine kadar bütün verilere, ruhsat, kaçak yapı ve bunların mülkiyetle olan ilişkisi, imara göre oturulup oturulmadığı gibi bütün bilgileri takip etme imkanı sağlıyor. Proje kapsamında, ilçede çalışmalara başlayan firma yetkilileri, araç üzerine monte edilmiş 8 kameralı özel sistem sayesinde elde edilen 360 derecelik panoramik görüntülerle yol ağına ait verilerin toplanarak daha sağlıklı bir bilgi akışının sağlandığı ifade etti.

Ayrıca, 360 dereceli kamera teknolojisi ile, binaların ruhsat bilgileri ile mevcut durumun ne kadar uyuştuğu, binanın üzerindeki kapı numarası ile adres veri tabanındaki kaydın aynı olup olmadığı tespit da tespit edilebiliyor. Uygulama, taşınmazlara ait her türlü bina yüksekliği, kat uzunluğu, imar durumu, cephe genişliği gibi çok çeşitli bilgiye anında ulaşabilme olanağı sağlıyor. Ruhsat verilmiş, ancak inşaatına henüz başlanmamış veya tamamlanmamış binalar tespit edilebilmesine de imkan veren bu uygulamayla, aynı zamanda tabela alanı yarı otomatik hesaplanabiliyor. Böylece her işyeri için ilan vergisi karşılaştırılması yapılarak kayıp ve kaçak tespiti otomatik olarak yapılabiliyor.