Balıkesir’in Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD), ilçede yeni kurulması planlanan ve 48 bin hektar alana kurulacak olan Ana Metal Organize İhtisas Sanayi ile ilgili geniş çaplı bir toplantı düzenledi.

BANİAD’ın, geniş kapsamlı toplantısı, ilçedeki ‘Odaman’ isimli otelde gerçekleştirildi. Toplantıya, BANSİAD’ın ilçedeki fabrika sahibi olan üyeleri yoğun katılım gösterdi. İlçede, 48 bin hektarlık geniş bir alana yeni kurulması planlanan Ana Metal Organize İhtisas Sanayi Bölgesi’nin konu alındığı toplantıya, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Levent Coşkun da katıldı ve konuyla ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. Toplantının başlangıcında, BANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Mirap, derneğe yeni üye olan 2 genç sanayici ve iş adamına rozetlerini taktı. Yeni üyeler Hüseyin Muslubaş ve Berkay Dedeoğlu, kürsüye gelerek kendilerini tanıttı ve derneğe teşekkür etti.

Toplantıda, sanayici üyeler, yeni Ana Metal Organize İhtisas Sanayi Bölgesi ile ilgili görüşlerini belirtti. Bazı üyeler, yeni kurulacak olan ağır sanayinin çevreye zararlı olabileceği endişesi duyduklarını söylerken, iş adamı Burhan Timur Odaman, “Biz Bandırma Sanayici İşadamları Derneğiyiz. Dernek yönetimi olarak, kurulacak sanayiye karşı çıkmayalım. Sanayiciler derneğinin yeni bir sanayiye karşı çıkması pek hoş olmaz. Ağır sanayi gelsin ama, kontrollü ve çevreyi kirletmeyen bir sanayi olsun” dedi. Diğer katılımcılar da görüşlerini belirtti ve yeni kurulacak olan ağır sanayinin ilçeye kazandıracağı artılar ve eksiler tartışıldı.

Kent Konseyi Başkanı Levent Coşkun, yaptığı konuşmada, “Planlanan sanayi alanı, kentimize ekonomik olarak fayda sağlayacaktır. Ancak bu sanayi alanının özellikle Ana Metal Organize İhtisas Sanayi Bölgesi olarak ilan edilmek istenilmesi ile yerel yönetimin ve kent halkının karar verme sürecinde yer alamayacağı açıktır. Yapılmak istenilen sanayi tesisleri, insan sağlığına, çevre sağlığına, deniz canlılarına, zarar vermeyecek modernlikte olması gerektiğinden, bizler ve bazı sivil toplum kuruluşları, bölgenin içerisinde yüksek ölçüde kirletici unsurlar barındıran Ana Metal Organize İhtisas Sanayi olmasını istemiyoruz” dedi.

Yemekli toplantıda, yeni kurulacak olan Ana Metal Organize İhtisas Sanayi Bölgesi sayesinde ilçen nüfusunun 140 binlerden, 620 binlere çıkacağı ifade edildi.