Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Bandırma Sanayici İş Adamları Derneği’nin (BANSİAD) misafiri olarak aylık toplantısına katıldı.

Bandırma Ticaret Odası binasının restoranında gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Ali Mantı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Bandırma Belediye Başkan Vekili Şerafettin Engüdar, MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı İhsan Turgut, yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası üyeleri ile çok sayıda sanayici iş adamı katıldı. BANSİAD, her ay rutin olarak gerçekleştirdiği istişare toplantılarına bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’u davet etti. BANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Mirap’ın önderliğinde gerçekleşen yemekli toplantıda, Balıkesir’in büyükşehir olmasının Bandırma’ya olan faydaları anlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, yaptığı konuşmada, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet alanı, Ege Denizi’nden Marmara Denizi’ne kadar yayılıyor. Balıkesir’in yüzölçümü İstanbul’un 3 katı büyüklükte. Nüfusumuz 1 milyon 200 bin. Fakat önümüzdeki yıllarda daha da artacak. 2023 hedefimizde Bandırmanın nüfusu 1 milyon 200 bin olacak. Bandırma Bölgesine 250 adet fabrika ile yeni bir sanayi kurulacak. İlçe de büyük göç alacaktır. İşimiz zor. Su ve kanalizasyon hizmetlerinin tamamı Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. Göreve geldiğimizden beri 6 ay, su abone bedellerini belediyeler topluyordu. Artık BASKİ bu işi yürütecek. BASKİ ile birlikte belediyemiz bünyesinde yaklaşık 4 bin 500 kişi istihdam ediyor. Borcumuz çok ama üstesinden geleceğiz. Büyükşehir Belediyesine bağlı elektrik ve su borcu olan hiç kimsenin elektrik ve suyunu kestirtmedik ve taksitlendirmeler yaptık. Bandırma Belediyesi’nin de hazineye olan 20 yıl öncesinin borcunu biz devir aldık. Oy almadığımız halde, siyaset gözetmeden hizmetler yapıyoruz. Uçakla zeytin ağaçlarımız ilaçlanıyor. Masraflarını Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılıyoruz” dedi.

Başkan Edip Uğur, toplantı sonrasında Bandırma Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mevlüt Solmaz’ı makamında ziyaret etti ve oda yönetimiyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Kalabalık heyet, daha sonra Ticaret Odası binası önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.