Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Bandırma Sanayici İşadamları Derneği (BANSİAD), yılın son bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.

BANSİAD, aylık bilgilendirme konferanslarına bir yenisini daha ekledi. Yılın son konferansına, konuşmacı olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampusu Tekno Kent’ten Solutions Strateji ve İş Geliştirme Uzmanı Eyüp Cevlek katıldı. Cevlek, iş adamlarına başarılı olmanın yollarını ve kurumsal disiplin kazanmanın yollarını anlatıp, 2015’te Türkiye ekonomisinin daha başarılı olacağını belirtti.

Ülke ekonomisinin gün geçtikçe iyiye gittiğini ve aile şirketlerinin kurumsallaştığı takdirde iyiye gittiğini söyleyen Cevlek, İstanbul’da daha önce Sabancı ve Koç holding gibi büyük şirketlere de konferanslar verdi. BANSİAD Başkanı Çetin Mirap ta, üyelerinin yeni yılını kutladı ve iş adamlarına başarılar diledi.

‘Riva’ restoranda gerçekleşen konferansa, BANSİAD üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Uluslar arası danışmanlık görevi de yapan Eyüp Cevlek, konuşmasında, “Sanayide performans iyileşince, lojistik hizmetler de son yıllarda gelişti. Türkiye güvenli ülke olduğu için yabancı yatırımcılar Türkiye’de yatırım yapıyor. Güven olmazsa zaten yatırımcılar gelmez. Sanayiciler, satış ve pazarlamaya önem vermeli. Son yıllarda tahsilat önemli duruma geldi ve Türkiye’de satışı herkes öğrendi, tahsilatı da geliştirmeliyiz. Bir çok şirket, sanayide bilgi kirliliğinden şikayetçi. Bu nedenle sizler de bilgi kirliliğine dikkat edin. Bandırma çevresinde önümüzdeki yıllarda 250 civarında yeni fabrika kurulacak. Nüfus 620 olacak. Bölgede, sanayileşme ile birlikte, piyasada rekabet artacak ve iş dünyasında rakipler çoğalacak. Bandırma, Türkiye’nin önemli sanayi merkezi haline gelecek” dedi.