AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet’in ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

Demokrasinin ve Cumhuriyetin kökleşmesinde önemli bir yere sahip olan Gazetecilerin, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de görünmez kahramanlık yaparak Devlet ile millet arasında bir köprü olduğunu vurgulayan Demiraslan, "Özgür basın olmadan, demokrasinin güçlenmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması, toplumun çağdaş seviyelere ulaşması mümkün değildir. Darbe girişiminde de basın aracılığı ile Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak verdik ve meydanlara çıkarak bu illetin önüne geçtik. Bu vesile ile de Basın mensuplarına canı yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Mesai kavramı gözetmeksizin, günün her saatinde fedakarca çalışan basın çalışanlarının hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulayan Demiraslan, "Her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı tebrik ederim" dedi.