Muharrem ayı dolayısıyla Altıeylül Belediyesi aşure hayrı düzenledi.

4 gün boyunca sürecek ve 18 ayrı noktada dağıtılacak aşure hayrı büyük ilgi görüyor. Aşure hayrı ilk gün Karamanlar, Macarlar ve Gökçeören mahallerinde yapıldı. Karamanlar Mahallesi’ndeki aşure hayrına Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray katıldı. Başkan Zekai Kafaoğlu Karamanlar Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu, sohbet etti, aşure dağıttı ve daha sonra Karamanlar Mahallesi sakinleri ile birlikte aşure yedi.

"BİZ SİZİN HİZMETKARINIZIZ"

Muharrem ayı dolayısı ile aşure hayrı düzenlediklerini söyleyen Başkan Kafaoğlu "Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledik. Hem aşure dağıtalım, hem de sizlerle birlikte olalım istedik. Biz size hizmet için geldik ve her zaman sizin hizmetkarınızız. Sizlerle hep birlikte oluyoruz. Bir olalım, iri olalım, diri olalım Altıeylül olalım, Balıkesir olalım. Hafta sonu da Hacı Bektaş Veli Derneği’nin düzenlediği aşure hayrına katılacağız, sizleri de orada görmek istiyoruz" dedi.

Macarlar Mahallesi’ndeki aşure hayrına da Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi ve aşure ikramında bulundu.

Altıeylül Belediyesi’nin aşure hayrı Karamanlar, Macarlar ve Gökçeören mahalleleri ile birlikte, Ortamandıra, Aliağa, Aynaoğlu mahalleleri ve NEF önünde vatandaşlara ve öğrencilere dağıtıldı. Hayır kapsamında Türkali, Kuşkaya, Çiftlik, İnkaya, Yeşilyurt, Çukurhüseyin, Kavakbaşı, Bahçedere mahallelerinde aşure hayrı devam edecek. 14 Kasım Cuma günü de 2. Gündoğan Mahallesi Hacıhüsrev Camii önü, Gümüşçeçme Mahallesi Hakkı Çavuş Camii ve Dinkçiler Mahallesi Hüdaverdi Camii önünde dağıtılacak aşurelerle birlikte hayır sona erecek.