Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi’nde okuyan Kazakistanlı öğrencileri makamında kabul etti. Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Cemal Okuyan ile birlikte Başkan Kafaoğlu’nu ziyaret eden öğrenciler, Kazakistan şarkıları söyledi.

Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cemal Okuyan, Balıkesir’de okuyan öğrencilerin Kazakistan’ın üçüncü büyük şehri Çinkent’te yaşadığını söyleyerek, Çinkent ile kardeş olmaya çalıştıklarını söyledi. Okuyan "Kardeş olma temaslarımız sürüyor. Bu gerçekleştiğinde Altıeylül Belediyesi olarak birlikte Kazakistan’a giderek temaslarda bulunabiliriz. Balıkesir adına Kazakistan’lı öğrencilere kucak açtınız, Balıkesir’i sevdirdiniz. Öğrencilerimiz burada farklı kültürlerin tanıtılmasında görev alabilirler" dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da değişik coğrafyalardan kardeş şehir istediklerini ve Türk cumhuriyetlerinden kardeş şehir olmasının kendilerini mutlu edeceğini ifade etti. Kafaoğlu, "Bosna Hersek’ten Maglaj ile kardeş şehir olduk. Almanya ile görüşüyoruz. Ümraniye ile kardeş şehir olduk. Çinkent ile de kardeş şehir olmak istiyoruz. Kazakistan’a hiç gitmedim ama, gitmek isterim. Farklı kültürleri tanımak güzel" diye konuştu.

Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Cemal Okuyan ve öğrenciler, daha sonra Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray’ı da ziyaret etti. Eray, öğrencilere keyfiye taktı. Eray "Bizler Türk kültürünün özü olan yörüklerin temsilcisiyiz. Keyfiyenin üzerinde bulunan her rengin bir anlamı var. Yeşil renk maneviyatımızı, kırmızı renk Türklüğümüzü, beyaz renk saflığımızı, mor renk eğlenceli tarafımızı, sarı renk birlik ve beraberliğimiz ifade ediyor. Eskiden Türkler birbirlerini tanıyabilmek için omuzlarına keyfiye takarmış" yorumunu yaptı.