Balıkesir’in Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, göreve başladığı 6 aylık süreçte yaptıkları çalışmaları açıkladı.

Bandırma Belediyesi’nin resmi internet sitesinden yayınlanan ilk 6 aylık hizmet bilançosunda, yapılan çalışmalar, kısa bilgiler ve fotoğraflarıyla yer buluyor. Bandırma Belediyesi’nin son 6 ayda yaptığı çalışmalar şu şekilde; Belediyede çalışan işçi ve memurların maaşlarında iyileştirmeler yapıldı. Avrupa Birliği destekli projeler için görüşmeler yapılıyor. İlçenin menfaatleri doğrultusunda tüm kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler yapılıyor. Halk Otobüsü Garajı yeni yerine taşındı. İhtiyat sahibi kişilere yardımlar kapsamında; Günlük ortalama 208 kişi olmak üzere toplam 32 bin 388 öğün sıcak yemek, bin 28 erzak kolisi, 705 vatandaşa kıyafet, 9 engelli vatandaşa akülü arabası, 2 engelli vatandaşa fonksiyonel çocuk engelli arabası, 11 kişiye tekerlekli sandalye yardımı yapıldı. Ramazan ayında her gün bin 500 kişiye iftar yemeği verildi. 25. Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali gerçekleştirildi. Festival kapsamında konserler, paneller, animasyonlar, tiyatrolar, sergiler, dinletiler, söyleşiler gerçekleştirildi. Ramazan Ayı kapsamında Ramazan Etkinlikleri gerçekleştirildi. Engelli vatandaşlar, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeklerinde buluşuldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü, limanda yer alan mendirekte temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Sahil bandı ve Ticaret Odası ön bölümünde yer alan yeşil alanlara 177 bin adet farklı çiçekler dikildi. 10 adet yeni çocuk parkı oluşturuldu ve kauçuk zeminleri, çevre düzenlemeleri, kalite standartlarına uygun oyuncaklarıyla beğeni topladı. İlçe genelinde bulunan fitnes aletleri modernize edilip yenilendi. Yeni bir sulama aracı hizmete alındı. Belediye bünyesinde uzun yıllar atıl durumda olan Kompaktör dişli iş makinası kullanıma hazır hale getirildi. Köy yolları, büyükşehir belediyesi yetkisinde olmasına rağmen, geçici de olsa rahatlatmak amacıyla menfez çalışmaları yapıldı, yollarına mıcır dökülüp çukurlar kapatıldı ve asfaltlanmaya hazır duruma getirildi.

Bu konuyla ilgili görüşlerini açıklamayan Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan köy içindeki yolların su ve kanalizasyon alt yapılarının tamamlanması gerekmektedir. Alt yapı çalışmalarından sonra köy içindeki yolların yapımına başlayacağız. Bunun için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

TONLARCA ASFALT, BİNLERCE METREKARE PARKE TAŞ DÖŞENDİ

Belediyenin, son 6 aylık çalışmalarının devamında; Eski yapılara dayanıklılık testleri yapıldı ve incelemeler devam ediliyor. Bu çalışmaların neticesinde, binaların akıbetine karar verilecek. Konteyner yıkama ve dezenfekte işlemleri yapılıyor. Yol kenarları ve kaldırımlarda temizlik çalışmaları yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Kapalı Pazar yeni ihalesi yapıldı. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hizmete alınan Eğitim Destek Evi, 8. Sınıf öğrencilerinin tamamını Anadolu Liselerine yerleştirdi. Farklı dersleri kapsayan soru bankası kitapları öğrencilere dağıtıldı. Eski Santral-Yeni Kültür Merkezi inşa çalışmaları devam ediyor. Yeşilçomlu Mahallesi’nde 1. Kavun Festivali gerçekleştirildi. Festival kapsamında mahalleye yapılan çocuk parkı hizmete açıldı. Bandırmaspor’un özlemi olan otobüs alındı ve tahsis edildi. Atasporu olan güreş, belediye tarafından destekleniyor. Hobi bahçeleri için adım atıldı ve arazi tespit çalışmalarına başlandı. Muhtarlarla koordinasyon toplantısı yapıldı. Eğitim kurumlarına tam destek veriliyor. Okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve bahçe düzenlemeleri yapıldı. Görev alanları arasında olmamasına rağmen okul, cami ve sağlık ocaklarına imkanlar dahilinde katkılar yapılıyor. Bandırma Belediyesi, İstanbul Feshane’de düzenlenen ‘2.Balıkesir Tanıtım Günleri’nde yer alarak ilçeyi tanıttı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurtuluş konseri düzenlendi ve Leman Sam, hayranlarıyla buluştu. Daha yeşil ve daha temiz bir çevre için ağaç dikme kampanyası başlatıldı ve Bandırma Belediyesi ile Bursa Çevre ve Ağaçlandırma Hizmetleri işbirliğiyle Doğanpınar Köyü’nde ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Kültür ve sanata olan destekler devam ederken, Ali Dülger ve Süha Oral için kitap basımları yapıldı. Ankara, Çanakkale ve Edirne’ye yapılacak olan kültür gezi turları kapsamında Çanakkale ve Şehitlikler gezi turları başlatıldı. 1/100 binlik plan için geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi ve ilçenin geleceği tartışıldı. Hayvan barınağı iyileştirme ve genişletme çalışmaları devam ediyor. Tatlısu’daki kamp yerinde düzenleme çalışmaları yapılırken, alt yapı çalışmaları tamamlandı. 30 bin ton asfalt, 126 bin metrekare parke taş döşendi. İnönü ve Ordu Caddelerini kapsayan yeni yol yapımı ve asfaltlama çalışmaları yapıldı. Yeni hastane yolu açıldı. Sanayideki tüm yolların asfaltlama ve parke taş döşeme çalışmaları tamamlanıyor. Sanayi kavşağı düzenlendi. Celal Atik Caddesi asfaltlama çalışmaları yapıldı. Kuş Cenneti’nde mesire alanı yapıldı. Mezarlık yolu asfalt yapıldı ve 18 uygulaması sonrası yollar açıldı. Şehir içinde merdivenler yapıldı. Ayrıca, çok sayıda cadde ve sokakta yol yapımı, kaldırım düzenlemesi, asfalt ve parke taş döşeme çalışmaları devam ederken, okul ve cami gibi alanların ihtiyaçları da giderilmeye çalışılıyor.