AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, 2015 yılında yapılması planlanan genel seçimle ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Orkan, milletvekilliği için aday adayı sayısının 100’ü bulabileceğini söylerken, milletvekili listesinde 2 bayan kontenjanı olacağını kaydetti.

Balıkesir AK Parti’nin yapmış olduğu kongre ile göreve yeni gelen AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Başkan Orkan, şahsen ikbal bekleyen bir insan olmadığını ve Balıkesir’in ikbalini düşündüğünü söyleyerek "Ben teşkilatlardan geldiğim için teşkilat yapısına önem veriyorum. Merkez ilçe teşkilat başkanlığından, merkez ilçe başkanlığından, seçim işlerinden sorumlu başkanlıktan bu noktaya geldik. Teşkilatları hareket ettirmemiz lazım. Teşkilatların atıl kalmaması lazım. Çalışan ekip sayımız arttı. Başbakanımızın dediği gibi her sokağa, her apartmana girmek amacındayız. İlla bize oy verilmesini düşünmeden, herkese ulaşmak istiyoruz. Kongreye 3 gün itiraz süresi vardı, dün itibarı ile bu süre bitti. Allah nasip ederse pazartesi günü de ilk yönetim kurulu toplantımızı yapacağız. Yürütmeyi belirledikten sonra, tüm faaliyetlerimize başlayacağız. 9 Ocak’ta seçim işleri başkanlığının bölge toplantısı burada olacak. Çanakkale, Bursa’da bu toplantıya katılacak, onları koordine edeceğiz. İlçe kongrelerimizi tamamladık. Ben isterdim ki il kongresi önce olsun, ilçe başkanlıkları daha sonra olsaydı göreve gelecek arkadaşlarımızı biz bilirdik. Bundan sonra, kazanmış ilçe başkanlarımızı harekete geçirerek bilhassa yerel seçimlerde kaybedilmiş ilçelere önem vererek daha iyi sonuç alabileceğimiz bir noktaya gelmemiz lazım" dedi.

2015 yılında yapılması planlanan genel seçimlere dikkat çeken Başkan Orkan, "Bir kere 5 milletvekilimiz vardı bu 4’e indi. İlk olarak 5 milletvekilini garantiye almak istiyoruz. Yerel seçimlerde kazandığımız belediyeler kadar bizim için kaybettiğimiz belediyelerde önemli. Bizim milletvekili adaylarımız da çok önemli. Bilhassa körfez bölgesinde daha da önemli. Ayvalık’a çok gelip gidiyorum. Ayvalık’ı gördükçe içim kan ağlıyor. Ayvalık, daha iyi yerlere gelebilir. Edremit’i kazansaydık, Altınoluk, Akçay sahil bandını daha güzel hale getirebilirdik. 1988 yılından bu yana Altınoluk’a gidip geliyorum. Bir Akçay gibi kordonu yok mesela. İnsanlara değer verip, değer katmamız lazım. Karar halkımızın tabi ki" şeklinde konuştu.

Milletevkili aday adaylarının zamanla ortaya çıkacağını söyleyen Dinçer Orkan, "Merkezden bir kişi, bir bayan kontenjanı, Bandırma, Edremit bunlar hep düşünülüyor. AK Parti’de 8 milletvekili için 2 bayan kontenjanı var. İlk 4 için ise 1 bayan milletvekilimiz olabilir. Aday adayı sayımız oldukça yüksek oluyor. İnsanların bize teveccühü var. Sayının 100’ü bulabileceğini düşünüyorum. Mevcut milletvekillerimiz aday olacak mı olmayacak mı onlar belirli değil. Süreci yaşadıkça göreceğiz" dedi.