Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sivil toplum kuruluşları ile istişare toplantısında bulundu. Başkan Yılmaz, belediye olarak gerçekleştirecekleri projelerde sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket etmek istediklerini söyledi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Başkan Yılmaz, Karesi Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği ve bundan sonraki süreç için planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi, STK’larla görüş alışverişinde bulundu. Karesi Belediyesi’nin 7 aylık çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, STK temsilcilerinin görüş, öneri ve tekliflerini tek tek not aldı. Ak Parti MYK Üyesi ve Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Özdamar ve oda temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, "Karesi Belediyesi olarak yeni hizmetler yaparken siz kanaat önderlerinin ile beraber yürümek ve hedefleri beraber belirlemek istiyoruz. Sizlerin görüşlerinizi çalışmalarımıza entegre etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Karesi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Elif Binici, belediyenin 6 aylık çalışmalarını hakkında sunum yaptı. BALGÜÇ Vakfı’na ait Tanıtım TIR’ı ile 10 ayrı ilde Balıkesir’i tanıtacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, daha önce İzmir, İstanbul, Ankara ve Tokyo’da açılan Anadolu Motiflerinin Dili Sergisi’nin Balıkesir’de de Karesi AVM’de açılacağını kaydetti. Karesi Belediyesi’nin Almanya’daki kardeş şehri Schwabich Hall ile ilişkilerini de değerlendiren Başkan Yılmaz, "Kardeşlik ilişkimizi el sıkışılıp fotoğrafların çekildiği bir ilişki olmaktan çıkarmak istiyoruz" dedi.

Schwabisch Hall’in 700 milyon Euro para döndüren, biyogaz, yenilenebilir enerji, rüzgar enerjisi gibi konularda gelişmiş bir kasaba olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, pazar yerleri için de yeni projeler hazırladıklarını ifade etti. Balıkesir’in 1960 ve 1985 yılları arasında bisikletin en fazla kullanıldığı illerin başında geldiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Demek ki Balıkesir’in altyapısı buna uygun. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz Bisikletle Her Yere etkinliğinde ’takım elbise’ vurgusu yapmak istedik. Bisiklet bir ulaşım aracıdır" açıklamasında bulundu.

KURTDERELİ İÇİN FİLM

Kurtdere Güreşleri’ni marka yapmak için çalıştıklarını ve çocuklara Ata sporu güreşi özendirmek için çizgi film hazırladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Şimdi de cihan pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın hayatını anlatan bir film çekiliyor. Karesi Belediyesi de filmin ana sponsoru. Bu filmi el birliğiyle Türkiye’ye kazandırmayı, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ı Türkiye’ye tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.

Pazar yerleri için planlanan proje hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürlüğü’nde mimar Umut Kınay, "Pazar alanlarını 7/24 yaşayan, kentin simgesi olacak, halkın kendisini yabancı hissetmeyeceği yerler haline getirmek istiyoruz. Karizma, Paşaalanı ve Adnan Menderes pazar yerlerini içerisinde dükkanların, pazar yerlerinin, restoranların, hamamların, marketlerin, spor alanlarının, havuzların yer alacağı yerler haline getirmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu. Başkan Yılmaz ise pazar yerlerinin yaşam merkezleri olabileceğini ifade ederek, "Bu konuda sizlerin de görüşlerini almak istiyoruz" dedi.

Toplantıya katılarak katılımcıların sorularını yanıtlayan Ak Parti MYK üyesi Mazhar Bağlı, "Ak Partili olarak başkanımızla gurur duydum. Herkesin özgür bir biçimde fikirlerini söyleyebileceği bir iklim, bizim hayalimizdeki atmosfer. Sırtımızdaki akrebi bize gösteren dostumuzdur. Belediyemizin çalışmalarını gerek genel merkez gerekse Büyükşehir olarak desteklemeye hazırız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve hayat standartlarını en üst düzeye çıkarmak için çalışıyoruz. Tabi ki kusursuz değiliz ama kusurlarımızı en aza indirmek için gayret ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Başkan Yılmaz açıklamalarının ardından STK ve oda temsilcilerinin görüş, öneri ve taleplerini aldı. Toplantıda söz alan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, "Belediyelerle ortak çalışmalar hiç yapmadık. Katılımcı yönetim anlayışınız size başarı getirecek, katma değer sağlayacaktır" diyerek talep ve beklentilerini aktardı.