Naciye Kabakçı Anaokulu’nun minik öğrencileri, Demokrasi ve İnsan Hakları Haftası nedeniyle Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret etti.

Naciye Kabakçı Anaokulu’nun öğrencilerine Karesi Yıldızı rozeti takan Başkan Yücel Yılmaz, "Fatih Sultan Mehmet’in Ahidnamesi yaklaşık 550 yıl önce ecdadımızın din ve vicdan hürriyeti konusunda ne kadar toleranslı ve hassas olduğunun göstergesidir. Bu belge, ecdadımızın 550 yıl evvelki bugünkü insanlığın bile hala ulaşamadı insan hakları, din ve vicdan hürriyeti konularında ne kadar ileri mesafe aldıklarını da en büyük delilidir" dedi.

Minik öğrenciler kendileri ile tek tek tek tanışarak, hediye veren Başkan Yücel Yılmaz’ı okullarına da davet etti. 30 çocuğu makamda ağırlayan Başkan Yılmaz, ayrıca miniklerin kendisi için söyledikleri şarkıları dinledi ve sorularını cevaplandırdı. Minik öğrencilerden çevreye ve insanlara saygı duymasını isteyen Başkan Yılmaz, insan hakları beyannamesinin temelini Fatih Sultan Mehmet’in Bosna’yı fethettiği 1463 yılında yayınladığı Ahidname’nin oluşturduğunu ifade ederek, "Ahidname, ilk İnsan Hakları Beyannamesi’nden önce yazıldı. Fatih Sultan Mehmet’in Bosna’daki farklı din mensuplarına özgürlük bahşeden fermanı, tarihteki ilk insan hakları belgesi olarak kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nden yaklaşık 480 yıl önce, Azınlık Sözleşmesi’nden ise yaklaşık 500 yıl önce yayımlanması itibarıyla da büyük önem taşıyor" dedi.