Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi tarafından şehrin muhtelif noktalarına ayaklı çöp kutusu bırakılıyor.

Burhaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kentin ana arterlerindeki kaldırımlara sallama çöp kovası monte edilmeye başlanması takdir topladı.

Daha temiz bir Burhaniye için gece gündüz çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğü, tüm mahalleleri sokak sokak dolaşarak çöplerin toplanmasının yanı sıra yeni çöp konteyner ve sallama kovalar monte etmeye başladı. Daha temiz bir Burhaniye hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Necdet Uysal, " Eskiyen kutular sökülerek yenileriyle değiştirilirken, bir yandan da yeni çöp kovaları da monte ediliyor. Belli aralıklarla yerleştirilen kovalar caddelerin temizliğine ayrı bir önem katıyor. Kaldırımlara vidalarla sabitlenen kutuların içinde biriken çöpler, gün içinde sık sık boşaltılarak, toplama merkezine taşınıyor. Vatandaşlarımızın temizlik konusunda kendisine düşen görevi yapmalı, herkes evinin önünü temiz tutmalı. Aynı titizlik dış çevreye de gösterilmelidir. Evlerimizdeki temizlik kültürünü tüm çevremize yayarak çevre temizliğine karşı duyarlılığı artırmak lazım" dedi.