Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Jandarma Komutanlığı tarafından köylerdeki bakkallarda bulunan sigaramatiklere operasyon düzenledi.

İlçeye bağlı Kızıklı ve Şarköy köylerinde yapılan operasyonlarda çok sayıda sigaramatiğe el konurken, sigaramatik bulunduran bakkallara bir ay süreyle kapatma cezası verilebileceği kaydedildi.

Burhaniye Jandarması mahkeme kararıyla köylerdeki bakkallarda yer alan sigaramatikleri topladı. Eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda makineye el koyuldu. Kızıklı köyündeki bakkallarda 3 makineye el konması köydeki vatandaşları memnun etti. Çok sayıda gencin makinelerin başında sıraya girdiğini anlatan bir vatandaş, “Çocuklar, günün hemen hemen her saatinde ellerine geçen paralar ile sigaramatiklerin başında kuyruk oluşturuyordu. Bazen babalarının verdikleri harçlıkları, bazen de babalarından habersiz aldıkları harçlıkları bu makinelere kaptırıyordu. Sigaramatik makinelerinin Jandarma tarafından toplatılması çok iyi oldu. Bazı çocuklar ise para bulamadıklarında sokaklarda hurda demir toplayıp satarak bu makineye veriyordu. Jandarmaya yaptığı bu uygulama için teşekkür ederiz” dedi.

Jandarma, Sigaramatik makinelerine el koyarken, sigaramatik oynatan bakkallar ise yapılan işlemlerin arkasından mahkemeye verilecek. Bakkallara, bir aya kadar kapatma cezası verilebileceği kaydedildi.