Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Anadolu Lisesi öğrencileri okulun bahçe duvarlarına resim yapmaya başladı.

Burhaniye Anadolu Lisesi’nin duvarlarına resim yapmak için 16 öğrenci bir araya geldi. Hafta sonları ve diğer boş zamanlarda fırçaları ellerine alan öğrenciler resim öğretmeni Yıldırım Alpaslan Şahin’in öncülüğünde çeşitli resimler yaparken, coğrafya öğretmeni Hatice Çakar da ekibe destek oldu. Okul müdürü Oğuzhan Öztürk’de okul duvarlarının resimlenmesi için proje hazırladıklarını belirterek, çalışan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Okulu güzelleştirmek istediklerini anlatan Müdür Oğuzhan Öztürk, “Okulumuzu güzelleştirmek amacıyla 2 tane öğretmenimizin eşliğinde öğrencilerle birlikte okul duvarlarını boyama projesi başlattık. Bu amaçla, okul aile birliğimizin maddi desteğiyle bütün malzemeleri temin ettik. Burhaniye adını taşıyan Anadolu Lisemiz de Burhaniye motiflerini ön plana çıkarak kurumsal kimliğimize katkı olması amacıyla böyle bir proje yürütmekteyiz. Projemize katkı veren öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize okulumuz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Resim öğretmeni Yıldırım Alpaslan Şahin de, “Okulumuz da, 2014-2015 eğitim öğretim yılında, daha önceki yıllarda yaptığımız duvar resimlerini projesini öğrencilerimizin istek ve katkılarıyla yeniden başlattık. Burhaniye’nin tarihi, doğal, turistik güzellikleri konusu etrafında çerçeveleyerek bir proje başlattık. Okul idaremiz, özellikle müdürümüz, Oğuzhan Öztürk, bu konuda bize son derece destek verdi. Israrla desteğini sürdürdü. ‘Bu projeyi bitirelim. Bu okulumuza mal olan iyi bir çalışma olacak’ dedi. Ben de öğrencilerimizle bu çalışmayı sonuçlandırmaya doğru çalışmaya başladık” diye konuştu.

Görev alan öğrencilerden Tuğçe Yıldırım, “Okulumuzun duvarlarını boyayıp, Burhaniye’mizin güzelliklerini burada sergileyip, ölümsüzleştirmek güzel bir şey. Bu projede olmaktan çok memnunum. Arkadaşlarımla birlikte sevinçliyim. Gurur duyuyorum” derken, Gizem Aşık ise,”Arkadaşlarımla böyle bir çalışmada bulunduğum için çok mutluyum. Okulumuza çok güzel bir eser bırakıyoruz” dedi. Bir başka öğrenci Ayşe Şahin ise, “Resim yapmayı gerçekten çok seviyorum. Kesinlikle herkese öneriyorum. Ayrıca, bu okulda böyle bir şey yapmak gurur verici bence” dedi.

Projeye destek olan Coğrafya Öğretmeni Hatice Çakar da, “Okullara duvar resmi çalışması, müdürümüz, müdür baş muavinimiz, resim öğretmenimiz ve öğrencilerin katkısı ile yapılmaktadır. Bu proje kapsamında ben de coğrafya öğretmeni olarak projeye destek oluyorum. Klasik bir laftır ama, Sevgi emek ister diye bir söz var. Hafta sonları ya da dinleneceğimiz zaman aralıklarında öğrencilerimizle buraya gelerek çalışmalara katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz için bunun çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum. Hem toplumla iç içe daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Toplumla aramızdaki engeller kalkıyor. Hem de son dönemlerde Okullar Hayat Olsun Projesinin bir nebze kapısını araladığımıza inanıyorum. Öğrencilerimiz de bu proje kapsamında bir çok olumsuz davranışlardan uzak daha deşarj olabilecekleri bir ortam olduğunu düşünüyorum. Sadece resim çalışmasıyla kalmıyor ortam. Birlik beraberlik ve beraber çalışmanın ve emeğin gücünü hissettiğimizi düşünüyorum öğrencilerle birlikte” dedi.