Balıkesir’de gerçekleştirilen "Büyük Şehrin Parlayan Yıldızları" projesinin kapanış programında, projeye katılan öğrencilere katılım belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Büyük Şehrin Parlayan Yıldızları" projesinin kapanış programı polis evinde gerçekleştirildi. Törenin açılışında proje hakkında bilgi veren Polis Memuru Pınar Demir, çağdaş devletlerin en önemli hizmet alanlarından biri olan güvenlik hizmetinin değişen toplumun ihtiyaçlarına, demokratik ve çağdaş yaşamın taleplerine göre değişmekte olduğunu belirterek "Emniyet Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak öncelikli görevimizdir. Bu anlayıştan hareketle ilimizin tüm mahallelerinde huzurlu ve güvenli ortamların kesintisiz olarak devamını sağlamak , tüm personelimizin ile aktif olarak çalışmamızı gerekli kılmaktadır" dedi.

Projenin Sakarya Mahallesinde bulunan Mehmet Azman Çavuş Ortaokulundan 15 öğrenci ile Toygar Mahallesindeki Fatih Ortaokulundan 5 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiğini belirten Polis Memuru Pınar Güven "2014-2015 Eğitim ve öğretim döneminde güvenli hayat ve güvenli gelecek için çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı ( ÇOGEP ) kapsamında " Büyük Şehrin Yıldızları Projesi" 12-16 yaş gurubu 20 öğrencimize 23 Ekim 2014 tarihinde başlayıp 11 Aralık 2014 tarihleri arasında 2 aylık futbol kursu verilmiştir. Yine bu tarihler arasında öğrencilerimizle beraber THK ziyaret edilmiş, sinema etkinliğine katılım sağlanmıştır" şeklinde konuştu. Projeye katılan öğrencilere katılım belgeleri Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Özalp, Üç Pınar İlköğretim Okulu Müdürü Handan Yavaş, Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu Müdürü Ali Kutlu, katılım Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Koç tarafından verildi. Tören sertifika dağıtımının ardından hep birlikte yapılan kahvaltı ile tamamlandı.