AK Parti Edremit İlçe Başkanı İsmail Doğdu kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 80. Yıl dönümü münasebeti ile yaptığı açıklamada “Türk kadını, pek çok Avrupa ülkesinden çok daha önce siyasi hayatta aktif rol oynama imkanına kavuşmuştur. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile yad ediyoruz” dedi.

İsmail Doğdu “Türk kadını, 1934’te yapılan yasal değişiklerle seçme ve seçilme hakkını kazanmıştır. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80. Yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fransa ve İtalya’da kadınlara 1946’da, İsviçre’de ise 1971’de seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Türk kadını, pek çok Avrupa ülkesinden çok daha önce siyasi hayatta aktif rol oynama imkanına kavuşmuştur. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile yad ediyoruz” dedi.

“SİYASETTE KADINLARIMIZ AK PARTİ’YLE ÖN PLANA ÇIKMIŞTIR”

AK Parti Edremit İlçe Başkanı İsmail Doğdu açıklamasına şu şekilde devam etti: “AK Parti iktidarı ile birlikte kadınlarımızın yerel seçimlerde ve genel seçimlerde aday olmaları teşvik edilmiş ve kadın kotası konularak her seçimde mutlaka kadın adaylara yer verilmiştir. Kadınlarımız başta siyaset olmak üzere ekonomik ve sosyal hayatta da desteklenmiş ve kadınlar lehine yasal düzenlemeler yapılmıştır. Başta kadın kolları olmak üzere parti kademelerinde görev alan kadınlarımıza tüm teşkilatımız her zaman destek olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda çocuğunun üzerindeki battaniyeyi bombanın üzerine koyarak fedakarlığın en büyüğünü yapan Anadolu kadınının siyasette daha da aktif rol alabilmesi için AK Parti olarak her zaman her türlü desteği sağlıyoruz ve sağlayacağız. Kadınların siyasete katılım konusunda cesaretlendirilmeleri ve desteklenmeleri son derece önemlidir. Bu konuda toplumun tamamına görevler düşmektedir. Hepimiz kadınlarımızın siyaset, ticaret ve sosyal hayata katılımlarına destek olmalıyız. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın seçme seçilme hakkı kazanmasının 80. Yılını tekrar kutlar, saygılar sunarım.”