Dursunbey Belediyesi’nin işlettiği taş kırma tesisi adeta para basıyor.

Daha evvel Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kurulan taş kırma tesisi Büyükşehir Kanunu sonrası Balıkesir’in Dursunbey Belediyesi’ne devredildi. Geçen ay faaliyete başlayan tesis günde ortalama 800 ton malzeme kırılıyor. Bu tesisten çıkan sınıflandırılmış çakıl malzeme belediyenin köy yolları ve parke taşı döşeme işinde kullanılırken, stok biriktiren tesis ilerleyen dönemlerde piyasaya da satış yaparak belediyeye ek gelir sağlayacak.

Tesisi yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, bu tesisi il genel meclis üyeliği ve başkanlığı döneminde özel idare adına kurduklarını hatırlattı. Devir tasfiye komisyonu tarafından bu tesisin Dursunbey Belediyesi’ne devredildiğini ifade eden Bahçavan, şu anda tesiste her ebatta taştan malzemenin kırıldığını belirtti. Tesisin ruhsatının Dursunbey Belediyesi’ne ait olduğuna vurgu yapan Bahçavan, şu anda ihale ile bir müstecirin bu tesisi işlettiğini söyledi.

Köyden mahalleye dönüşen yerlerin yaklaşık 700 kilometre yol ağı olduğunu ifade eden Bahçavan, "Tabi bu taşıma su ile değirmen dönmez. Bunun haricinde Balıkesir’den birde taşıma maliyeti var. Her kilo maldan yaklaşık iki üç lira burada bir karımız var. Bunun haricinde birde 20 lira civarında taşıma maliyetinden kar var. Günlük yaklaşık 16 bin lira Dursunbey Belediyesi olarak karımız var. Bu kırdığımız malzeme ile hem şehir içi hem mahalle yollarımızı yapıyoruz" dedi.

"KALDIRIM VE YOLLARIMIZ ARTIK KOLAY KOLAY BOZULMAYACAK"

Başkan Bahçavan ayrıca, daha önce şehir içi ve mahallelere döşenen kaldırım taşlarının altını bugüne kadar genelde dereden çekilen mille beslendiğini söyledi. En ufak bir yağmurda ve tonajlı baskı altında bu mil su ile temas ettiğinde yollarda çökme meydana geldiğini belirten Bahçavan, "Biz şu anda onun altında burada kırmış olduğumuz 0.5 dediğimiz malzemeyi kullanıyoruz. Çok daha sağlam oluyor. Çok yönden avantajlı bir tesis. Bu tesisi çalıştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.