Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın en önemli projelerinden birisi olan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 72 adet tapu OSB yönetimince alındı. OSB’de inşaat çalışmaları önümüzdeki aylarda başlayacak.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçvan, OSB’nin kurulacağı Akbaşlar bölgesindeki arazilerin tapularının alındığını belirtti. Bölgede arazisi bulunan vatandaşlardan ve hazineden alınan 72 tapunun OSB yönetimine geçtiğini müjdeleyen Başkan Bahçavan, OSB’nin bir an önce faaliyete girmesi içinde çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olan alt yapı çalışmalarının da kısa süre zarfında başlamasını beklediklerini ifade eden Başkan Bahçavan, Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığından gelen jeoloji mühendisleri ile OSB’nin alt yapı çalışmalarını gerçekleştiren firma yetkililerinin iki gün boyunca bu alanda çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Alt yapı ile ilgili ihale sürecinin iki ay içerisinde başlamasını beklediklerini ifade eden Başkan Bahçavan, yetkililerin ön görüsüne göre altyapı inşaat çalışmalarının yapılacak ihalenin ardından hızla başlayacağını söylediklerini belirtti.

Altyapı çalışmalarının başlamasının ardından arazileri de satmaya başlayacaklarını ifade eden Başkan Bahçavan, şimdiden kendilerini birçok girişimcinin aradığını ve yer istediğini söyledi. Organize Sanayi Bölgesinin faaliyet geçmesi ile Dursunbey’de 3 Bin kişiye iş imkânının doğmasını hedeflediklerini söyleyen Başkan Bahçavan, bu konuda kendilerine destek olan Sanayi bakanlığı ve Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan’a teşekkür etti.