Edremit Belediyesi’nde araçların sevk ve idaresinin daha düzenli olması için oluşturulan ’araç havuz sistemi’ ile akaryakıt başta olmak üzere araç giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlandı.

Edremit Belediyesi’nde CHP’li Başkan Kamil Saka’nın göreve gelmesinden sonra kurumsal olarakta yenilikler ve düzenlemeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın talimatı ile belediye bünyesinde ki araçlar havuz sistemi ile bir noktada toplandı. Bu sistem sayesinde akaryakıt gideri başta olmak üzere tüm araç giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlanarak bütçeye katkı sağlandı. Saka, vatandaşlara hizmetin zamanında ve tam olarak ulaşabilmesi için araçların sevk ve idaresinin çok önemli olduğunu belirterek, “Yaptığımız araştırmalar neticesinde müdürlüklerimiz bünyesinde bulunan araçların sevk ve idarelerinde aksaklıklar yaşandığı, yakıt, yedek parça, bakım, onarım gibi giderlerin kontrolünde güçlükler yaşanmasından dolayı araç havuz sistemi kurulmasına ihtiyaç doğmuştur. Araçların bir noktada toplanıp ihtiyaçların seri ve sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi, hizmetlerin halkımıza tam ve zamanında ulaştırılması için havuz sistemi oluşturulmuştur” dedi.

Havuz sistemi ile hem hizmetlerin daha hızlı yerine getirildiğini hem de tasarruf sağlandığını ifade eden Saka, “Havuz sisteminin hayata geçirilmesi ile müdürlüklerin araç ihtiyaçları anında karşılanarak hizmetlerin daha hızlı bir şeklide halkımıza ulaştırıldığı tespit edilmiştir. Bunun yanında araçların akaryakıt başta olmak üzere yedek parça ve bakım-onarım giderlerinin daha iyi takip edilmesi ve aksatılmadan yerine getirilmesi sonucunda araçlarla ilgili tüm giderlerde önemli oranda tasarruf sağlanarak belediyemiz bütçesine bir katkı sağlanmıştır” diye konuştu.