İzmir Kültürpark Uluslar arası Fuar Merkezi’nde devam eden Travel Turkey Fuar ve Konferansı’nda Edremit ilçesi tarihi geçmişi, kültürel özellikleri ve doğal güzellikleri ile misafirlere anlatıldı.

4-7 Aralık 2014 tarihlerinde İzmir Kültürpark Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Travel Turkey Fuarı’nda Edremit standı ilgi odağı oldu. Birçok ziyaretçinin fotoğraf çektirmek için sıraya girdiği Aeneas, zeytin toplayan kadın soğuk heykelleri ile Paris ve Helen’i temsil eden kıyafetler içersisindeki mankenler ilgi gördü. Dünyanın ilk güzellik yarışmasını yapıldığı Kazdağları’nda Paris tarafından dünyanın en güzel kadınına verilen elmayı temsilen Paris ve Helen kıyafetli görevliler tarafından davetlilere elma dağıtıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, zeytini, zeytin yağı, termali ve turizmi, Kazdağları ve tarihi Antandros antik kenti ile birlikte ilçeyi tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, “Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğini iyi kuramazlar anlayışı ile ilçemizin tarihi değerlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Altınoluk’ta halen kazıları devam eden Anntandros antik kentinden Roma’ya gidip İtalya’yı kuran Aeneas’ı, dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı bin pınarlı Kazdağları’mızı ziyaretçilerimize anlatıyoruz. Soğuk heykel atölyesinin sanatçıları ile Aeneas, zeytin toplayan kadın ve Paris-Helen karakterleri ile ilçemizi daha ilgi çekici bir şekilde tanıtma fırsatı bulduk” dedi.