Balıkesir’in Edremit Ticaret Odası (ETO), geçtiğimiz yıl vergi rekortmeni olan iş adamları ve işletmeleri ödüllendirildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘ETO Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’, bu yıl da yoğun bir katılımla Güre Adrina Otel’de gerçekleştirildi. Ödül töreninde 14 iş adamı ve işletmeye altın, gümüş ve bronz ödüller verildi. Törene, Edremit Kaymakamı Abdülhamid Erguvan, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, CHP Balıkesir Milletvekili Nedre Akova, Edremit Belediye Başkan Kamil Saka, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Edremit Vergi Dairesi Müdürü Halil İbrahim Kırcı, ETO Meclis Başkanı Necati Uytun, ETO Başkanı İsmail Aynur, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Edremit Ticaret Odası Başkanı İsmail Aynur yaptı. Vergisini veren üyelerinin ülkemizin gurur kaynağı olduğunu ifade eden Aynur, “Zor şartlarda dahi kutsal kazançlarının, vergilerini veren esnaf, tüccar ve sanayicilerimizi kutluyorum. Ticaret ev zenginliğin yegane temeli birliktelik ve paylaşımcı olmaktır. Ekonomisi sağlam ileri gitmiş ülkelerin temelinde bu unsurlar göze çarpmaktadır. Bu nedenle bizlerde birlik ve beraberliğimizden ödün vermemeliyiz. Ülke vatandaşı olarak bize düşen görev kazancımızın vergisini düzenli olarak ödemektir. Devletin görevi ise sağlıklı ticaret ve yatırım ortamı sağlamaktır. Ülkemizde en önemli konu kayıt dışı ekonomidir. Bununla mücadele vergisini ödeyen vatandaşlarımıza yapılan haksızlığın ortadan kaldırılması demektir. Bizler iş adamlarımızın ve sanayicimizin talep ve sorunlarını her platformda dile getiriyor, getirmeye de devam edeceğiz“ dedi.

Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan’ın konuşmasının ardından ödül töreni gerçekleştirildi ve 2013 yılı Kurumlar Vergisi dalında en yüksek vergiyi ödeyen Simtek İthalat İhracat San. Tic. Ltd. Şti.’ne birincilik (altın madalya), Edremit Jeotermal A.Ş.’ne ikincilik (gümüş madalya), Özbeyler Sağ.Özel Hast.Medikal A.Ş. ile Sumaş Sun’i Tahta ve Mob. A.Ş.’ne, tes Turizm ve Otelcilik İşl. A.Ş.’ne, Körfez 3-M Yapı Denetim ltd.Şti’ne ve Çağtu Tur.Sey.İşl. Akar. İnş. Ltd.Şti’ne üçüncülük (bronz madalya) ödülleri verildi.

Daha sonra 2013 Kurumlar Vergisi dalında en yüksek vergi ödeyen Hasan Yaprak’a birincilik, Dinçer Alp Gülhan’a ikincilik, Niyazi Hızlıgeçen, Mehmet Ertaş, Aynur Bulut, Adnan Rüştü Çetinkaya ve Gökmen Ertaş’a üçünçülük ödülleri verildi. Vergi rekortmeni kişi ve işletmelere, ödüllerini Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı Kamil Saka ve diğer protokol mensupları verdi ve başarılar diledi. Ödül töreninin ardından davetlilere ikramlarda bulunuldu.