Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir’in Gönen Teşkilatı’nın yaptığı organizasyonla bir araya gelen kalabalık bir grup, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıyı protesto etti.

Grup adına konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Gönen Teşkilatı Başkanı Cihat Akbulut, “İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in silahlı unsurları ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa’ya girdiler. Aynı kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kur’an-ı Kerimleri yerlere attılar, üzerlerinde gezindiler. Cami içindeki Müslümanları tartakladılar. Dışarıda olayları protesto eden Müslümanların üzerine ses bombası, gaz bombası ve plastik mermi ile saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı. Siyonist İsrail’in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı’dan aldığı cesarettir. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerindeki hükümetlerin Batı ile olan ilişkileri İsrail’i cesaretlendirmektedir .İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez. İsra ve Mirac ’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bugün burada yaptığımız bu açıklama ile Mescid-i Aksanın kandillerinde yakılmak üzere bir miktar zeytinyağını Kudüs’e göndermiş oluyoruz. Bugün burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz. Bugün burada yaptığımız bu açıklama ile terör örgütü İsrail’e çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceğini bir kez daha haykırmış oluyoruz. Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır” şeklinde konuştu.

Sık sık Tekbirlerle ve İsrail’e lanet içeren sloganlarla kesilen konuşmanın sona ermesiyle kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.