3 dönem Balıkesir’in Bandırma Belediye Başkanlığı yapan Hasan Sur’un, başarılı bir çalışma hayatı olan oğlu Haluk Sur, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’u ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Bandırma ilçesinde 1970’li senelerde iki dönem Adalet Partisi’nden (AP), 1 dönem de Anavatan Partisi’nden (ANAP) Bandırma Belediye Başkanlığı yapan Hasan Sur’un oğlu Haluk Sur, geçtiğimiz gün Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’u ve AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Haluk Sur’a, babası Hasan Sur ve Ahmet Kutman eşlik etti. Haluk Sur’un önümüzdeki milletvekili seçimlerinde aday olacağı söylentileri konuşulurken, “Böyle bir öz geçmişle Balıkesir inşallah özlediği bir bakana kavuşabilir” şeklinde yorumlar yapılıyor.

HALUK SUR’UN ÖZGEÇMİŞİ

Haluk Sur, 1956 yılında Bandırma’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsillerini Bandırma’da tamamlayan Sur, 1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve sonrasında Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde mastır yaptı. 1981 yılında University Of Washington’da çevre mühendisliği alanında çalışmalarını sürdüren Sur, Türkiye’ye döndükten sonra, askerlik döneminde T.C. Milli Savunma Bakanlığı NATO İnşaat Dairesi’nde merkez kontrol mühendisi olarak çalıştı. 1983-1991 yılları arasında Yapı Teknik İnşaat Sanayi A.Ş.’nin kurucu ortağı oldu ve genel müdürlüğünü yaptı. Aynı dönemde Suudi Arabistan’da çok sayıda okul ve hastane projelerinin inşaatında görev üstlendi. Türkiye’de de alt ve orta gelir grubuna yönelik toplu konut projeleri, ayrıca orta ve üst gelir grubu için lüks konut ve villa projeleri de geliştirdi.

1991 yılında Bimeks İşlem kurucu ortağı ve başkan vekilliği görevine başlayan Haluk Sur, 1991-1999 yılları arasında İhlas Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grup Başkanlığı, İcra Kurulu Üyesi görevlerini yürüttü. Haluk Sur, 1999-2006 yılları arasında İhlas GYO, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü, İhlas Holding bünyesinde yaklaşık 25 bin konut, 90 bin ünite devremülk ve tatil merkezi projelerinin geliştirilmesi ve yapımında aktif görev aldı. 1999-2002 yılları arasında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olan Haluk Sur, 2003 yılında Forum İstanbul 2023 Düşünce Platformu İcra Kurulu Üyeliğine başladı. Haluk Sur, 2005-2007 yılları arasında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanlığı görevini yürüttü ve 2007 yılından beri ULI (Urban Land Instititute) Türkiye İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

2008-2010 yılları arasında Paladin Realty Partners Eurasia Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Haluk Sur, halen; Toki Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Dostu Yeşil Binalar Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Öztaş İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyeliği, Cushman - Wakefield Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gulf Property Marketing GPM Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.

Haluk Sur, ayrıca; ULI (Urban Land Institute), NARET (National Association Of Real Estate Invertment Trusts), ERPA (European Public Real Estate Association), GRI (Global Real Estate Institute), Building Exchange (BEX), Barcelona Meating Point, EIRE Milano, RICS (Royal Institution Of Chaatered Surveyors), GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), Forum İstanbul 2023 Düşünce Platformu, BUMED (Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği), Çevre Dostu Yeşil Binalar Konseyi ve KONUTDER (Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği üyesi. Haluk Sur, evli ve 2 çocuk babası.