Balıkesir’in Edremit ilçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü Etkinlikleri çerçevesinde Mithat Fethi Büyükdalgıç İlkokulunda 15 Temmuz Kahramanlarından Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanesi açılışı yapıldı.

Kaymakam Sırmalı yapmış olduğu konuşmada: "15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in ismini ilçemizde yaşatmak için kütüphanemize şehidimizin ismi verdik. 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir ve diğer 249 şehidimize olan borcumuzu ödemek için buradayız. Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız. FETÖ’nün yaptığı bu hain darbe girişimini milletimiz birlik ve beraberliğinden ödün vermeyerek bertaraf etti. Milletimiz demokrasisine sahip çıktı. Ben şehitlerimize Allahtan rahmet ve minnet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik.

Bu kütüphanemizin ilçemize kazandırılmasında emeği gecen Kıvançdağ Eğitim Kurumu yetkililerine, bu okulumuzu bize kazandıran Hayırsever Ayşe Büyükdalgıç hanımefendiye ve kütüphanemizin yapımını organize eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanemiz okulumuza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum" dedi.

Açılışa İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, Tugay Komutanı P. Kur. Alb. Mahmut Altun, Belediye Başkanı V. Fahri Yaşar, daire amiri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.