Balıkesir’de Gaziosmanpaşa ile Plevne mahalleleri altgeçitle birbirine bağlandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Plevne Mahallesi Demiryolu Caddesi ile Gaziosmanpaşa TCDD Caddesi’ni birleştirmek için yaptığı altgeçit törenle hizmete açıldı. Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Şinasi Çağlı ve Plevne Mahallesi Muhtarı Cemil Erdoğan, iki mahalleyi birbirine bağlayan altgeçit projesinden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a teşekkür etti. İki komşu mahallenin altgeçit projesiyle birlikte kardeş mahalle haline geldiğini kaydeden Erdoğan, “Hizmetlerinizden dolayı size çok teşekkür ediyorum. Burası kör bir noktaydı, altgeçitle birlikte bu bölge değer kazanacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiğini, bu ziyarette Balıkesir’in meselelerini ilettiğini söyledi. Uğur, “Geçen hafta çok bereketli ve hareketli bir hafta oldu. Hafta başına da bu açılış töreniyle büyük bir enerjiyle başladık. Geçen çarşamba günü sayın cumhurbaşkanımız ilk büyükşehir belediye başkanı olarak bizi kabul etti. Balıkesirlilerin beklentilerini, arzularını ve isteklerini ilettik. Cumhurbaşkanımız hepinize çok selamı var. Balıkesir’e değer veriyor. Balıkesir’de yapılması gereken yatırımların takipçisi olacağını belirtti” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakan yardımcıları ve bakanların iştirakiyle Bursa’da yapılan büyükşehir belediye başkanları toplantısı hakkında da bilgi veren Başkan Uğur, “Hafta sonu Bursa’daydık. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, başbakan yardımcıları, bakanlar ve 18 büyükşehir belediye başkanının iştirakiyle cuma ve cumartesi günü toplantı yaptık. Yapılması gerekenlerin hepsi dile getirildi. İnşallah o toplantıdan da iyi sonuçların çıkacağına inanıyorum” dedi.

Plevne ve Gaziosmanpaşa mahallelerini birbirine bağlayan altgeçit projesinin hayırlı olmasını dileyen Uğur, “Balıkesir’imize yapacağımız çok güzel şeyler var. Bugün yağmur yağdı, Atatürk Anıtı’ndaki törene 15 dakikada ulaşamadık. Balıkesir’in köprülü kavşaklara, geçitlere ihtiyacı var. İnşallah bu işleri merkezi hükümetimizin desteğiyle yapacağız. Bu altgeçidin yapılmasına destek veren Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür’e teşekkür ediyorum. Bize çok büyük destek verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyük bir emekle çalıştılar, kısa sürede bu işi yaptılar” dedi.

Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz altgeçidin kurdelesini kesti.