Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Ankarada UNESCO doğal dünya mirası listesine alınması konusunda çeşitli çalışalar yaptı.

Kazdağının Doğal Dünya Mirasına katılması için yoğun bir çalışma gerçekleştiren Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit Çetin konuyla ilgili olarak Ankara’ya gitti. Çeşitli bakanlık ve müsteşarlıklar ile görüşmeler yapan İnceoğlu, "Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanlığı olarak kaz dağlarımızın UNESCO doğal dünya mirası listesine alınması konusundaki girişim ve temaslarımız sürüyor” dedi.

Seyahatinin detayları hakkında bilgi veren İnceoğlu “Ankara seyahatimizde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ziyaretimizden sonra T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, Alan Yönetimi Daire Başkanlığı, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma Daire Başkanlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Sekreterliği nezdinde girişim ve temaslarda bulunduk. Son derece olumlu geçen bu görüşmelerimizin, yol haritamızın belirlenmesinde bize ışık tutacağına ve önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.