Burhaniye Belediyesi, Balıkesir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Burhaniye İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün girişimleriyle Burhaniye’de, seyyar kanser tarama tırında, ücretsiz kanser taraması yapılıyor. Kanser taraması için hazırlanan özel tır, 29 Mayıs Pazartesi günü Burhaniye’ye geldi ve en az 15 gün Burhaniye’de kalacak.

Burhaniye Belediyesi, Balıkesir İl Halk Sağlığı ve Burhaniye İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa çalışması ile Burhaniye’ye gelen seyyar kanser araştırma tırı ücretsiz olarak rahim ağzı kanseri, kolon kanseri ve meme kanserleri üzerine sağlık taramaları yapacaklar.

Erken teşhiş önemli!

Vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmesi ve daha geniş kitlelere ulaşabilmesi amacıyla Burhaniye Belediyesi Ayaklı Mesire Alanında Muhtarlara yönelik toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıyla mahalle muhtarlarına konu ile ilgili olarak bilgi verilirken mahalle muhtarları ile iş birliği yapıldı. Burhaniye Belediyesi Ayaklı Mesire Alanında düzenlenen toplantıya Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Şube Sorumlusu (KETEM) Dr. Kaya Yılmaz, Burhaniye İlçe Sağlık Müdürü Faruk Kendigelen katılarak mahalle muhtarlarına vatandaşların tarama yaptırmasının önemini anlattılar. Erken teşhisin önemini vurgulayan Dr. Kaya Yılmaz Türkiye’de Kadınlarda 1. Sırada meme Kanseri, erkeklerde 1.sırada ise akciğer kanseri tanısının konulduğunu belirtti. Yapılan bu kanser taramaları ile geç kalınmadan kanserin önlenmesini amaçladıklarını belirten Dr. Kaya Yılmaz mahalle muhtarlarına vatandaşların bu tıra gelerek tarama yaptırmaları için ön ayak olmaları gerektiğini söyledi. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ise ayağımıza kadar gelen hizmeti geri çevirmemek lazım ve sağlığımız için bunun önemini vatandaşlarımıza çok iyi anlatmamız lazım diyerek mahalle muhtarlarının bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Tıra ücretsiz ulaşım sağlanıyor

Kanser tarama tırının Burhaniye’de kurulduğu Ana Sağlık Merkezi’ne gitmek isteyen vatandaşların Burhaniye Belediyesini aradığı takdirde araç tahsisi yapılacağını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal herkesin bu konu da duyarlı olması gerektiğini vurguladı.